dijous, 26 de maig del 2011

XI CURSA POPULAR CAP DE CREUS - CADAQUÉS

Aquest proper diumenge 29 de maig es farà al Cap de Creus la XI cursa popular del Cap de Creus - Cadaqués amb un recorregut pel Cap de Creus de 10'5 quilòmetres aproximadament.

Les inscripcions i lliurament de dorsals es farà a les 9:30 ddel matí al pavelló. A les 10 es farà el transport fins al Cap de Creus, dels corredors, i la sortida es farà a les 10:30 del matí.

El preu de la inscripció és de 5,-€ i hi haurà samarreta de regal per a tots els participants.

Fins aviat, salut i cames.

VILA-SACRA - ROSES - VILA-SACRA (22/05/2011)

Diumenge passat vam sortir amb en Dani a les set del matí, de Vila-sacra, per fer una volta ràpida fins a la zona de Roses, fer una mica de pujada i tornar aviat cap a casa, que l'anterior diumenge al pantà ja havíem arribat una mica tard.

Vam sortir directes direcció a Roses, via Castelló i Empuria-brava, per arribar el més aviat possible a la zona de Roses, concretament al Mas Buscà, direcció Cadaqués, per fer una pujada vorejant la carretera però per camins i pujades, algunes, més dures que per la carretera.

Només endinsar-nos al camí, als pocs minuts, ens vam perdre, va costar una mica trobar el camí però un cop trobat ja no ens vam tornar a perdre. Ràpidament vam començar a pujar, per bona pista i sense excessiu desnivell. Així, amb bon ritme, vam fer un primer tram de pujada fins a sortir a la carretera de Cadaqués, això si ja força més amunt a la muntanya i ja amb vistes de tota la plana espectaculars.

Després d'un petit tram d'enllaç per carretera, vam enfilar novament la pujada per una altra pista molt bona i amb pendent sense massa dificultat. Així vam anar fent fins a dalt on ja podíem veure tot el paisatge empordanès i a l'altre costat Selva de Mar.

Com que havíem de tornar aviat a casa, vam fer un tros més de baixada però deseguida vam fer la volta per tornar a desfer el camí fet i començar la tornada cap a casa.

Un cop de tornada a Roses vam enfilar una pista que passa per darrera del Chic que ens va portar fins a la carretera vella de Palau a Castelló, que vam fer a bon ritme.

Al final a les deu a casa després de poc més de 52 quilòmetres més de preparació per la marxa de 100 quilòmetres que hi haurà el més vinent a Navata i que haurem d'intentar fer.

Fins aviat, salut i cames.

dissabte, 21 de maig del 2011

I MARXA POPULAR BTT L'ESCALA-EMPÚRIES

El proper diumenge 29 de maig es farà a l'Escala la I Marxa popular BTT L'Escala-Empúries. La sortida es farà a les 9 del matí a les instal·lacions del club nàutic de L'Escala. L'arribada serà al mateix lloc.

Les inscripcions es faran el mateix dia a la sortida a partir de les 8 del matí. Seran 15,-€ pels no federats i de 10,-€ pels federats. Hi haurà parquing gratuït, avituallament durant la marxa i sardinada popular.

El recorregut serà de 30 quilòmetres per la zona del Montgrí i també hi haurà un recorregut més popular de 15 quilòmetres.

Animeu-vos. Salut i cames.

VOLTA AL PANTÀ - RUTA BTT 4 SALINES-BASSEGODA (15/05/2011)

Un mes després vam tornar a agafar la bici i com no podia ser d'una altra manera, no podíem fer una ruta planera, vam triar una ruta de les Salines-Bassegoda, la 4 que dona la volta al pantà de Boadella i que està ben senyalitzada i amb dificultat vermella.

Havent fet les mitjes les setmanes abans el fons el tenia, faltava veure si el trenca-cames de ruta que havíem de fer també el podien superar les cames.

Vam sortir de Vila-sacra amb en Dani a dos quarts de vuit del matí i al trencant de Darnius ens vam trobar amb en Santi per anar finsd al club nautic de Darnius per sortir desde allà. Vam deixar els cotxes al parquing i vam sortir tots tres direcció Maçanet.

Només sortir del club nautic ja comença la pujada, un primer tram asfaltat, amb pujades i baixades, (com el traçat d'aquesta volta trenca-cames), fins arribar a La Central on allà vam continuar amb la pujada però ja per camins amb pedres i alguna que altra pujada ja més important.

Com que era prou al principi es va superar bé, la sorpresa va ser veure algunes motos, jo diria que de carretera, pujant per aquells camins, en fi...

Quasi tot aquest tram de la volta es fa molt aprop del pantà i com que està ple, l'aigua arriba fins ben bé el camí i la veritat és que la ruta està molt bé. Vam fer un tram més o menys planer fins arribar a Maçanet de Cabrenys.

Allà, amb una mica de dificultat per continuar la ruta pel mig del poble, vam trobar força beteteros que començàven allà la ruta i altres que per les bicis que portàven anàven a fer descens.

La ruta continuava pujant una mica i vorejant el pantà. Vam trobar una pujada força dura però que per sort està asfaltada i mb més o menys dificultats vam superar bé per començar ja després el descens fins a Sant Llorenç de la Muga.

Al poble, vam fer una petita aturada per que en Santí emplenés la seva ampolla dde litre i mig d'aigua a la font del poble, després retorn a la ruta i la pujada més dura de tot el recorregut. Per sort, (la darrera vegada que hi haviaa passat no ho estava), aquest tram més dur estava "emporlanat", que feia que es pogués pujar més còmode. Cal dir que tot aquest tram ha passat a estar dintre de la xarxa de camins rurals i està en molt bones condicions, amb pistes amples i cuidades i amb la senyalització corresponent.

Tot aquest tram fins a la presa continuava amb zones planeres i algunes pujades i baixades per acabar amb la més forta just al final. Ràpidament vam baixar fins a la presa i allà ens vam trobar amb un fort vent que fins i tot aixecava petites onades al pantà.

Vam enfilar ja el darrer tram fins al club nautic per un camí entre arbres i arrels que feien difícil el tram i que va fer que per anar molt pendents de les arrels, ens perdèssim just quasi al final, havent de fer uns quilòmetres extres al final i arribar una mica més tard del previst al parquing del club nautic.

Al final una mica més de quaranta-un quilòmetres però una ruta que va molt la pena i en molt bon estat, segur que repetirem.

Fins aviat, salut i cames.

dimarts, 10 de maig del 2011

XVII MITJA MARATÓ CIUTAT DE GIRONA (08/05/2011)

Aconseguida la "triple corona", una mitja marató de muntanya i dues mitjes maratons sobre asfalt en 17 dies, no està malament per mi que fins ara havia fet tres mitjes en poc més de dos anys.

Normalment no faig entrades així però què voleu? em sento satisfet, a més a les dues d'asfalt he millorat marca, una darrera l'altra, (a la de muntanya no tenia referències).

Matí a Girona amb temperatura bona per còrrer però núvol i amb força humitat, per tant malament donat que hi havia una mica de xafogor a la poca estona de començar la cursa que va començar a les 9:30.

Pel que vaig sentir van esgotar les inscripcions a les diferents curses de la matinal, mini-curses i una de popular d'uns 9'4 quilòmetres, en total amb la mitja més de tres mil participants si sumem totes les proves. Pel que vaig esbrinar els participants a la mitja no van arribar als 600 i van acabar alguns menys.

Abans de la sortida xerrada amb amics i coneguts com en Jaume (que venia de fer la marxa de resistència del Cap de Creus en menys de 14 hores i la cursa del Castell de Figueres), l'Artur Roig, pare, que vaig descobrir que viu a Vila-sacra, (com diria aquell "manda huevos"), i altres que s'estrenaven com en Damià, i en Jordi, l'altre Jordi no es va poder estrenar per una petita lesió.

Com sempre a la sortida més ràpid del que esperes però em sentia bé i vaig afluixar una mica però mantenint sempre el temps per sobre del previst per tal d'acabar bé i no patir massa. Anaven passant els quilòmetres i tot intentar baixar el ritme no ho vaig aconseguir, els primers 10 quilòmetres en 51'14" i encara faltaven 11 quilòmetres. El fet que fos tot planer em va ajudar en aquests 10 quilòmetres primers.

La segona part ja va ser una altra cosa, els quilòmetres anaven passant, s'acumulen els quilòmetres i les mitjes anteriors i així arribem al tram més dur de la mitja, la zona de Montilivi amb algunes pujades més constants i altres més curtes i fortes abans de començar un tram de baixada direcció a la meta.

Aquí vam unir forces amb un company de ritme i vam fer alguns relleus estirant l'un de l'altre fins pràcticament a l'arribada. Aquests segons 11 quilòmetres un temps de 57'42", una mica més lent per quilòmetre però al final 25 segons menys de la meva millor marca del diumenge anterior a L'Escala. 1h 48' 56".

Ara uns dies de descans i tornar a començar a rodar i combinar amb la bici que està una mica abandonada. Fis aviat, salut i cames.

IV CURSA DEL CASTELL-CIUTAT DE FIGUERES (01/05/2011)

Amb una mica de retard però us passo la crònica que em va fer arribar en Marià.

Una cursa més a casa, que s'està consolidant. Amb un matí i dia radiant de Fires a Figueres, el dia 1, la Bet i jo, juntament amb uns 370 participants, vam pendre part a la quarta edició de la Cursa Castell de Sant Ferran de Figueres.

La sortida va ser puntual a les 10 i després de fer una volta a la pista d'atletisme, on hi havia molta gent animant), vam sortir de l'estadi per pujar al Castell per fer una volta per l'exterior, fins arribar a l'urbanització, per fer una forta, però curta pujada fins a entrar dins el Castell, per passar per les cavallerisses, plaça d'armes i fer una volta interior pels fossars i retornar a la pista d'atletisme.

Jo vaig fer un resultat bó, 42'31", la Bet per problemes es va retirar, l'organització va ser bona, amb sorteig al final i un avituallament al mig de la cursa.

Una bona matinal a casa, de Fires i Festes de la Santa Creu.

Fins aviat, salut i cames.

dimarts, 3 de maig del 2011

XVII MITJA MARATÓ CIUTAT DE GIRONA

Aquest proper diumenge 8 de maig una altra mitja, aquesta la de la ciutat de Girona o més coneguda com la cursa de l'Hipercor. A més de la mitja marató es farà la tradicional cursa popular de poc més de 9 quilòmetres i altres mini curses pels més petits.

Em centraré a la mitja marató que tindrà la sortida a les 9:30 del matí davant del centre comercial Hipercor de Girona. El recorregut és el mateix dels anys anteriors amb la part més dura cap al final per la zona de Montilivi.

Les inscripcions es poden fer tan per internet com al mateix centre Hipercor. El preu és de 14,-€ si teniu xip groc i 16,-€ si no el teniu. Hi haurà avituallaments cada 5 quilòmetres i a l'arribada begudes per recuperar i una mica de menjar. Com a regal, una samarreta tècnica, com cada any però de color blau.

A veure qui vol venir a fer-me companyia, jo hi aniré i espero completar la tercera mitja marató en 17 dies, que no està malament per mi.

Fins aviat, salut i cames.

dilluns, 2 de maig del 2011

II MITJA MARATÓ D'EMPURIES (01/05/2011)

Un any més el Cames va participar a Empúries, aquest any només a la mitja marató. Hi vam anar en Gerard, àlies el màquina i jo.

Com que la sortida era a les 8:30 del matí hi vam anar d'hora i amb no gaire temps pels preparatius, saludar-nos, fer una petita volta, saludar alguns coneguts com en Manu, la Imma i en Jordi, (tots ells van fer una bona mitja), i ràpidament deixar roba i cap al passeig per les ruïnes guiats per la guàrdia romana.

La sortida de la marató i mitja marató es va fer conjuntament quan passaven 5 minuts de dos quarts. Com és habitual molts corredors, però aquest any nou rècord d'inscrits amb 1643, sumant les tres curses. Any a any aquesta cursa creix i molt.

La sortida, sempre complicada al passeig d'Empúries, va fer que tardèssim uns 45 segons a passar sota la pancarta de sortida, i no estàvem dels últims. Un cop en marxa, intentar agafar el ritme el més aviat possible, direcció Sant Pere Pescador, i anar passant quilòmetres per arribar el millor possible al final.

El primer tram planer, el vam fer prou ràpid, el fet de ser planer i els nervis de la sortida i l'empenta del grup, ens feia anar endavant. Encara anat direcció Sant Pere, els primers de la marató i la mitja ja tornaven.

Nosaltres al nostre ritme, més estable però prou ràpid per la distància de la cursa. Quan hem tornat a Sant Martí d'Empúries, en Gerard i jo ens hem separat una mica. He anat mantenint el ritme i ell s'ha anat quedant enrrera. Volia provar com havia anat "l'entrenament" de la mitja de muntanya d'Agullana, sense forçar massa per arribar bé, però a l'hora per provar per la mitja de Girona de diumenge vinent.

Durant forces quilòmetres ja pels carrers de L'Escala i les urbanitzacions que vam passar, em vaig afegir a un grupet que em va portar una estona però que a partir del quilòmetre 15 van començar a tirar massa fort per acabar i jo ja no estava per pujar més el ritme. Ho vaig provar a la distància però només durant un quilòmetre.

Ja de tornada a Sant Martí, quan faltaven uns 3 quilòmetres i mig, vaig decidir d'aixecar una mica el peu, no sobraven les forces i no volia forçar per evitar lesions que trenquessin el ritme d'entrenaments i curses fets fins ara. A més anava uns tres minuts per sota de la meva millor marca a la mitja, i el més important, la mitja de muntanya va ser molt dura i dues mitjes en una setmana no ho havia fet mai.

Faltant poc més d'un quilòmetre per l'arribada, el màquina d'en Gerard em va atrapar, no anava sobrat però allà el tenia, al meu costat. Em va demanar si anava bé, li vaig dir que si que havia afluixat una mica per no forçar i que ja acabava així.

Es va posar al davant meu i ja vam acabar així, després de la darrera pujada, ja em vaig deixar anar fins a l'arribada i vam entrar amb poc més de 5 segons de diferència. Al final, content, una altra mitja al sarró, i millorant marca d'un minut, tot i haver afluixat al final i pensar ja en la propera a Girona diumenge vinent, tot un repte, tercera mitja marató en 17 dies, a veure si ho aconsegueixo.

Fins aviat, salut i cames.