dissabte, 21 de maig del 2011

VOLTA AL PANTÀ - RUTA BTT 4 SALINES-BASSEGODA (15/05/2011)

Un mes després vam tornar a agafar la bici i com no podia ser d'una altra manera, no podíem fer una ruta planera, vam triar una ruta de les Salines-Bassegoda, la 4 que dona la volta al pantà de Boadella i que està ben senyalitzada i amb dificultat vermella.

Havent fet les mitjes les setmanes abans el fons el tenia, faltava veure si el trenca-cames de ruta que havíem de fer també el podien superar les cames.

Vam sortir de Vila-sacra amb en Dani a dos quarts de vuit del matí i al trencant de Darnius ens vam trobar amb en Santi per anar finsd al club nautic de Darnius per sortir desde allà. Vam deixar els cotxes al parquing i vam sortir tots tres direcció Maçanet.

Només sortir del club nautic ja comença la pujada, un primer tram asfaltat, amb pujades i baixades, (com el traçat d'aquesta volta trenca-cames), fins arribar a La Central on allà vam continuar amb la pujada però ja per camins amb pedres i alguna que altra pujada ja més important.

Com que era prou al principi es va superar bé, la sorpresa va ser veure algunes motos, jo diria que de carretera, pujant per aquells camins, en fi...

Quasi tot aquest tram de la volta es fa molt aprop del pantà i com que està ple, l'aigua arriba fins ben bé el camí i la veritat és que la ruta està molt bé. Vam fer un tram més o menys planer fins arribar a Maçanet de Cabrenys.

Allà, amb una mica de dificultat per continuar la ruta pel mig del poble, vam trobar força beteteros que començàven allà la ruta i altres que per les bicis que portàven anàven a fer descens.

La ruta continuava pujant una mica i vorejant el pantà. Vam trobar una pujada força dura però que per sort està asfaltada i mb més o menys dificultats vam superar bé per començar ja després el descens fins a Sant Llorenç de la Muga.

Al poble, vam fer una petita aturada per que en Santí emplenés la seva ampolla dde litre i mig d'aigua a la font del poble, després retorn a la ruta i la pujada més dura de tot el recorregut. Per sort, (la darrera vegada que hi haviaa passat no ho estava), aquest tram més dur estava "emporlanat", que feia que es pogués pujar més còmode. Cal dir que tot aquest tram ha passat a estar dintre de la xarxa de camins rurals i està en molt bones condicions, amb pistes amples i cuidades i amb la senyalització corresponent.

Tot aquest tram fins a la presa continuava amb zones planeres i algunes pujades i baixades per acabar amb la més forta just al final. Ràpidament vam baixar fins a la presa i allà ens vam trobar amb un fort vent que fins i tot aixecava petites onades al pantà.

Vam enfilar ja el darrer tram fins al club nautic per un camí entre arbres i arrels que feien difícil el tram i que va fer que per anar molt pendents de les arrels, ens perdèssim just quasi al final, havent de fer uns quilòmetres extres al final i arribar una mica més tard del previst al parquing del club nautic.

Al final una mica més de quaranta-un quilòmetres però una ruta que va molt la pena i en molt bon estat, segur que repetirem.

Fins aviat, salut i cames.

1 comentari:

  1. jo vaig fer la volta cap de creus (Roses-Cadaques-Roses) i la calor comença apretar, i l'aigua també escassejava al igual que les forçes

    ResponElimina