dilluns, 14 de juny del 2010

II MARXA POPULAR DE LA CIRERA A LLERS 13/06/2010


De nou la marxa popular de la Cirera va concentrar el major nombre de membres del Cames Ajudeu-me en una prova, aquest any.

Tots, l'Helena, en Jordi, en Modest, en Jose Manuel, en Manolo, en Marià, en Gerard, en Sergi, no recordo en nom del company d'en Jordi, perdoneu, i jo mateix, equipats amb les samarretes del Cames Ajudeu-me, vam participar a una de les dues opcions de la marxa, la curta d'uns 8 quilòmetres i la llarga que eren poc més de 16 quilòmetres.

El matí va començar amb un ambient més fresc del que és habitual per l'època i l'ambient era prou bo per còrrer. Força moviment abans de començar a la zona d'inscripcions i cap a la sortida. Allà, amb una mica de retard, ees va donar la sortida conjunta de les dues marxes, (abans, la gent que feia la marxa a peu ja havia començat a marxar).

Pel que em va comentar en Modest, la curta era la mateixa ruta que l'any passat però feta en sentit contrari, per tant, tot i ser uns 8 quilòmetres prou dura. La llarga, novetat en aquesta edició, va seguir el mateix recorregut fins passat el segon quilòmetre, allà ens vam separar.

Parlo de la llarga que va ser la que vaig fer jo, va tenir un primer tram de cursa molt agradable, el sol no sortia i el recorregut prou suau com per no carregar gaire les cames d'entrada. A més, el fet de passar entre arbres i amb molta vegetació feia l'ambient força humit i idoni per còrrer.

El recorregut fantàstic, força trams de corriols estrets i amb moltes branques a esquivar, pedres, basses, pujades més o menys dures i llargues i baixades ràpides i tècniques.

El primer habituallament ben situat just abans d'una petita però una mica constant i llarga pujada. Un cop superat el quilòmetre onze aproximadament el més dur del recorregut.

El sol ja havia sortit, s'acumulaven els quilòmetres i van començar els trams de més pujades i baixades amb trams força durs per les pedres i el fet que s'havien acabat els arbres i les ombres havíen desaparegut.

El factor psicològic també va ser important quan a falta de més o menys 3 quilòmetres ja veies el pavelló aprop i l'arribada a tocar però el recorregut girava a l'esquerra per allargar una mica més la cursa i acabar amb les poques forces que quedaven a aquestes alçades.

Al final tots arribats al punt de sortida vam passar una bona matinal esportiva, vam menjar l'entrepà i acomiadar-nos, en principi, de les curses fins el més de setembre, que a l'estiu fa molta calor i les curses quasi desapareixen. Això si, continuarem sortint en bici els diumenges i qui vulgui que s'apunti o proposi rutes per fer.

Manteniu-vos en forma aquest estiu que després costa molt tornar a estar al dia. Companys, fins aviat i salut i cames.

9 comentaris:

  1. No me pogut estar de felicitar als organitzadors de la cursa de Llers pel bon treball realitzat, crec que , per no ser cap club esportiu s'ho han "currat" molt i es mereixen aquest petit i modest reconeixement. Cal recolzar aquestes iniciatives i esperem que aquesta duri molt anys.
    No pateixis Josep, que intenterem mantenir-nos en forma i cuidar-nos d'aquestes lesions que a vegades son emprenyadores i ens fan baixar la moral.
    Endavant components dels Cames i força per tornar a la propera amb mes ganes que mai.
    Salut i Cames.

    ResponElimina
  2. En Modest té tota la raó. Alguns de vosaltres ja sabeu que he comentat que algun dia m'agradaria poder organitzar, amb la vostra ajuda, una marxa popular al meu poble, però la veritat nomès de pensar la feina que representa, ho deixo còrrer.
    Per tant, veure que aquesta gent, sense tenir una relació amb el tema de les curses i l'esport o fan em mereix tot el meu respecte.
    Crec que per part del Cames va quedar clar que tenen el nostre suport i que cada any hi assistirem per ajudar a aquestes iniciatives.
    Salut i cames.

    ResponElimina
  3. Per cert, del tema de les lesions, sembla que no però ens hem de cuidar, que tenim una edat...;-D
    I també per que si no tenim lesions es pot gaudir més de les curses i no haver d'estar patint per si tornes a trencar-te o no, en fi, i això va per en Marià, no calen sessions de 90 minuts que et trenques...;-D

    ResponElimina
  4. Bones,
    Tot i que els companys Cames Ajudeu-me m’han ensenyat que l’important es participar, he corregut amb vosaltres curses 10 km e inclòs una mitja, tot i la meva edat crec que algun dia les lesions en deixaran de sortir, dons de cada una n’aprenc l’error.
    Tinc ganes de fer-na una per muntanya, corre ens agrada a tots, però corre per pistes, camins o corriols, per el mig de la natura com va ser el cas de Llers, amb un desnivell mitja, enriqueix molt més, crec personalment.
    En últim cas sempre en queda la bicicleta que mai he tingut problemes, fins ara, de moment seguiré insistint per estar en forma i seguin vinguen a les curses populars i suar la camiseta de Cames Ajudeu-me, fins que un altre club en fagi una oferta millonaria per anar amb ells.
    Per cert no m'ha tocat cap premi

    ResponElimina
  5. Per cert l'Albert i jo vam tarda una hora i vuit minuts ens fer la volta.

    ResponElimina
  6. Marià, hauràs de pagar la clausula per poder marxar...
    T'aviso ja amb temps, a finals de setembre hi ha una a Capmany, una mica més llarga que la curta de Llers, i potser una mica més de desnivell, però tota per pistes i corriols. A mi personalment em va agradar molt.
    I a principis d'octubre a Navata una de 20 km amb un desnivell semblant però també per pistes.
    Les dues estan molt bé per començar amb curses que tu dius de muntanya. Les de muntanya de muntanya tenen un mínim de 1000 metres de desnivell i a Capmany el mateix dia que la cursa que comentava abans fan una que supera els 20 km i els 1000 metres de desnivell, una passada.
    Ara depèn de tu preparar-te.

    ResponElimina
  7. Ei, no sóc del Cames però em sembla que ens anirem veient de tant en tant. Estem entrenant en Ferran i un servidor (Marc) i vam aconseguir fer la cursa en una hora trenta-un minuts, tenim clar que ens agrada més correr per muntanya que per asfalt o sigui que potser ens veurem per Capmany o Navata.

    Quan tingueu informació ja la penjareu, oi??

    ResponElimina
  8. Hola Marc! benvingut, aquí tothom és del Cames, tothom que vulgui s'hi pot afegir quan vulgui, per això fem les "convocatòries" per que tothom que vulgui pugui venir i com més serem més riurem, es tracta de passar-ho bé fent una activitat a l'aire lliure, sigui còrrer o bici.
    Per cert, sé que en Ferran i tu sortiu força, a veure si un dia ens convoqueu i podem fer una ruta amb vosaltres, sobretot per variar les nostres i conèixer les vostres. Estaria bé.
    Una altra cosa, si vols, el correu del cames és clubcamesajudeume@gmail.com, envíam el teu correu a aquesta adreça i t'inclouré a la llista i així cada vegada que actualitzi el blog rebràs el correu informant que hi ha novetats.
    Ja ens anirem veient.
    Salut i cames.

    ResponElimina
  9. Bones tardes:
    Estirat per uns i per altres, m'he estrenat corriguent amb colla!! A més ho he fet amb companys que són entre altres coses, bona gent i ,perquè no dir-ho, gent "ben parida".
    La veritat és que com espectador ja els coneixia el cames, uns més que d'altres,i aquest factor, amb una cursa popular, i més quan el còrrer mai ha set el meu fort, que voleu que us digui... ajuda força i s'està molt tranquil!! A més tot ha set el summum quan m'han portat una camisseta del cames i el patrocinador, en Llorente, perquè la portés posada!! Un gran detall que fa veure que tots estem en el mateix vaixell!! Molt bonic!!
    Pel que fa a l'organització no hi ha res a DIR, PERFECTE EN TOTS ELS SENTITS, gent que d'una manera desinteressada preparen, matinen, perden part del seu dia de festa, tot i que ells ho volen, s'esforcen perquè tot estigui correcte i tothom contents, és d'admirar i més quan després tens una fira per passejar amb la familia o amics i passar el dia!!
    Bé, res més a dir-vos, i tal com m'ha dit el meu soci: "tot esperant que no sigui la ultima"... ens veiem molt aviat!!
    EN EL CLUB DEL CAMES AJUDEU-ME SI ESTÀ MOLT BÉ!!
    I menció a en Josep que s'ho "curra" per fer aquest blog, cada cop que hi ha novetats!!

    ResponElimina