divendres, 12 d’agost del 2011

I TRIATLÓ POPULAR DE PORTBOU (07/08/2011)


Un nou èxit pel Cames Ajudeu-me. En Gerard, primer participannt del Cames a una triatló i primer en acabar-la.

Diumenge passat es va fer a Portbou la primera triatló popular, la tercera que organitza Diversport aquest estiu a la nostra comarca, amb èxit total de participació, amb més de 170 "finishers populars" entre ells en Gerard. També van participar amb ell dos amics, en Luque i en Fran, que també s'estrenaven com ell.

A les nou del matí, L'Àlex Genova, (campió d'Espanya de btt 2010), va donar la sortida a la prova. La temperatura era força bona per fer esport però potser l'ambient no era prou calurós per ficar-se a l'aigua a les nou del matí. Ràpidament però tothom va entrar en calor per fer els 600 metres de la prova de natació.

Pel públic és difícil seguir als seus amics, familiars, coneguts,... però el que si es veu és que el grup s'estira moltíssim per davant i per darrera i al mig queda el gran grup. En poc més de 8 minuts ja va sortir de l'aigua el primer classificat, (a mi que no m'agrada nedar em sembla increíble per una triatló popular), la tercera a sortir de l'aigua, una dona, no hauria de ser destacable però ho és, entre tant d'home sortir la tercera té molt de mèrit.

En Gerard va trigar una mica més, uns 15 minuts però a "tope" per pujar-se a la bici i fer els poc més d'onze quilòmetres, quasi 4 dels quals pujant al Coll del Frare (202 metres).

A la transició va agafar una mica d'aire, es va calçar, es va posar el casc, va agafar la bici i cap a la ruta. Abans en Luque i en Fran, ja havien passat i havien començat la ruta en btt.

Només sortir del passeig amb la bici ja començava la pujada, amb prou feines recuperaven l'aire al sortir de l'aigua ja la carretera pujava, uns quatre quilòmetres per asfalt fins arribar al Coll del Frare, per començar després ja la pista i fer la segona part del recorregut ja de baixada cap a Portbou.

Al tram de btt el campió va acompanyar al primer classificat de la prova durant el recorregut i suposo que el va esperonar per que a l'arribada de nou al passeig, havia tret més de tres minuts al segon classificat que arribava quan ja havia començat la cursa a peu feia uns minuts.

Per veure els nostres ja vam haver d'esperar una mica més i el primer en Luque, el més habituat a la btt i amb molts quilòmetres a les cames, poc després en Fran i al cap d'una estona el gran Gerard, això si, es va notar que el seu fort no és la bici i menys pujant, (hem de millorar per la kayakló, jajaja...).

Al final, el guanyador uns 45 minuts i aconseguia la seva segona triatló de les organitzades per Diversport. En Luque poc més d'una hora dos minuts, uns minuts més taarrd en Fran i en Gerard, amb el seu "numerito" a l'arribada, poc més d'una hora 15 minuts, Felicitats!!!

Una altra prova al llistat del Cames que s'amplia setmana a setmana. Ara toca protagonisme a en Modest que crec que té a tope la Cursa del Fau, un altre repte important però a l'abast del Gran Modest. Esperem tenir notícies la setmana vinent amb una gran crònica que espero em faci arribar.

Fins aviat, salut i cames.


2 comentaris:

  1. Gran serà per l'edat, no per altre cosa, cal dir també que a la Cursa del Fau hi serà present l'Albert Espinosa, que ja comença a ser habitual a les curses amb la samarreta del Cames, i també un amic de Terrades, en Periku.
    No dubtis, hi haurà crònica tot esperant que vagi tot molt be a tothom.
    Salut i Cames.

    ResponElimina
  2. Ostres, aquesta no la sabia, molt bé Albert!!! ja veuràs que el mestre Modest et guiarà pel bon camí, llarg però bon camí, jajaja

    Modest, es nota la veterania i els anys d'experiència, això de GRAN ho has pillat a la primera, jajaja

    Per cert, en Gerard i jo anirem a Llançà a fer la kayakló, pot ser divertit, a més, es fa per parelles i s'ha de fer tota la prova amb el company, algú més s'anima. Ja avanço que ni en Gerard ni jo hem anat mai en kayak, això promet.

    Molta sort a tots tres diumenge!!!!

    ResponElimina