dissabte, 27 d’agost del 2011

CAMÍ NATURAL DE LA MUGA - SORTIDA "DOMINGUERA" BTT (21/08/2011)

Diumenge passat havíem quedat amb en Dani, en Josep i en Jordi a les 7 del matí per anar a fer una sortida en btt. Al final vam sortir quasi a dos quarts de vuit per que en Jordi es va adormir però es va despertar a temps i encara l'esperàvem però en Josep no.

Finalment vam sortir direcció Vilanova de la Muga per agafar allà una nova ruta dels camins naturals, aquest anomenat, Camí natural de la Muga, que va desde la platja d'Empuriabrava fins a Sant Llorenç de la Muga.

Aquesta ruta, com diu el seu nom, segueix el curs del riu Muga desde el mar fins a Sant Llorenç de la Muga, (o com volgueu de Sant Llorenç fins a la seva desembocadura al mar). Degut a que vam sortir tard no la vam poder fer sencera, només vam arribar fins a Boadella (a les 10 i poc havíem de ser de tornada a Vila-sacra), però la part final fins arribar a Sant Llorenç ja la coneixíem per que una part també és ruta de la volta al pantà de Boadella.

La ruta val la pena, no té gaire dificultat i es pot fer bé i gaudir-la, té poc més de 40 quilòmetres i a partir de Pont de Molins té molta ombra, que ara a l'agost s'agraeix, i alguns paratges dignes de baixar-se de la bici i gaudir-los una estona.

La primera part del recorregut, d'Empuriabrava a Pont de Molins és molt planer, es pot rodar bé i ràpid, això si a alguns trams, la vegetació ha crescut tant que s'ha de passar en filera. Tot és camí i pista i només a l'entrada de Cabanes hi ha un tram de carretera, per passar el pont, però deseguida torna a agafar el camí.

A Pont de Molins el camí s'atura i s'ha de baixar de la bici per pujar una escala amb una vintena d'esglaons per sortir als carrers del poble, passar el pont sobre la Muga i seguir pel camí. A partir d'aquí el camí és molt més agrait i segueix molt més d'aprop la Muga, amb diferents salts d'aigua i paratges on es pot aturar, deixar les bicis i recuperar forces a les taules que s'hi han instal·lat.

Després d'arribar a Boadella, ràpidament recular cap a casa que feiem tard. La tornada, com que el camí és bó la vam fer molt ràpida i poc més tard de les 10 ja estàvem de tornada a Vila-sacra. Dues hores trenta minuts per fer 49'9 quilòmetres i conèixer una nova ruta de la nostra comarca. Molt recomanable i val la pena que la descobriu vosaltres mateixos.

Fins aviat companys, salut i cames.

3 comentaris:

  1. ja la faré un dia tota

    ResponElimina
  2. Companys, vaig fer el Camí Natural de la Muga el Diumenge 3 de setembre corrents, des de St. Llorenç de la Muga fins Empúriabrava, i la veritat és que val molt la pena. Són 40,5 km per a les cames, que ja és bastant, però el camí és agraït de fer, com a mínim els primers 20km fins a Pont de Molins. Després fins a Vilanova de la Muga és més feixuc i un cop a Castelló torna a ser més agradable fins la desembocadura.
    Sempre s´ha comentat el recorregut per BTT, però per fer-lo corrents com a tirada llarga és ideal...
    Salut, cames i kms,
    Francesc

    ResponElimina
  3. Tirada llarga?????????? és ideal!!!!!!!!

    Collonsssssss!!!! T'equivoques de companys, jajaja, nosaltres som més modestos.

    Felicitats, si vols quedem i la fem junts, jo en btt però

    ResponElimina