dilluns, 22 de març del 2010

1ª CURSA URBANA DE SANT JOSEP A FIGUERES 21/03/2010

Gran matinal atlètica a Figueres. En primer lloc felicitar als organitzadors per fer a Figueres una cursa de 10 quilòmetres, esperem que no acabi aquí l'experiència i que tingui continuïtat l'any vinent. Per ser el primer any quasi 300 participants no està malament, i tenint en compte el recorregut que podia fer enrrera a algú, crec que va ser una bona participació, que a ben segur l'any vinent millorarà.

Del nostre club, 6 participants, en Modest, en Manolo, en Gerard, en Jordi, en Sergi i jo. Menció especial a en Sergi que era la seva primera cursa amb el Cames Ajudeu-me, i que tot i que havia jugat un partit el dia anterior, va venir a participar i a més va tenir un bon temps per ser el seu debut.

La sortida va ser força puntual tot i que el petard va trigar una mica a explotar. El Cames Ajudeu-me en bloc es va situar a primera línea de sortida, (com que corríem a "casa" ens vam permetre aquest luxe). Del centre de la Rambla vam començar forts pujant direcció la Torre Galatea per baixar pel carrer Tramuntana, avinguda Marignane i avinguda Perpinyà fins al "Motel", on al sortir a la nacional començava la primera pujada d'uns 400 metres fins al Parc Bosc. Aquí en Gerard, en plena forma, ja havia desaparegut al davant. La resta, per darrera, separats tots pocs metres. A aquesta pujada vam poder avançar a l'alcalde de Figueres, Santi Vila i al Sr. Canet, que també van participar a aquesta iniciativa de cursa popular.

Un cop al Parc Bosc, de baixada fins a la Plaça del Sol i tornar a pujar fins l'Hotel Pirineus. Les pulsacions a tope i encara a la zona de la presó que ens portava a completar la primera volta passant per l'arribada a la Plaça Triangular.

A partir d'aquí, la segona volta amb moltes menys forces però amb les mateixes pujades i duresa de la primera volta. En Gerard continuava "volant" per davant i en Modest per darrera mantenint un bon temps. Per darrera d'ells, en Sergi començava a notar l'esforç del dia abans i ja el començàvem a veure llunyà mentre en Jordi ja ens havia atrapat per darrera a en Manolo i a mi.

Els darrers 3 quilòmetres, un patir. En Manolo va començar a tirar i ens vam quedar en Jordi i jo. En Manolo deseguida va atrapar en Sergi però en Jordi i jo no ho vam fer fins el darrer quilòmetre. Al final en Manolo va atrapar a en Modest a l'arribada, en Jordi i jo vam arribar un minut més tard i en Sergi tot darrera. En Gerard havia arriba ja fent un temps de 47 minuts, gens malament.

Al final tots satisfets i esperant recollir la bossa amb els regals. Aquest l'únic punt a millorar, el repartiment no va ser prou ràpid i es va fer una cua forma llarga per recollir-la fet que feia que els corredors agafèssin fred esperant. A ben segur que l'any vinent ho tindran en compte.

Un comentari, el fill d'en Marià, va quedar segon a la seva categoria, esperem que s'animi i repeteixi més sovint. Ara només esperar retrovar-nos el proper diumenge a Roses.

Fins aviat, salut i cames.

5 comentaris:

  1. Ei quin goig que feu i quina rabia no haver pogut participar, però cal fer bondat, cada dia soms mes al club enhorabona Sergi.

    ResponElimina
  2. Podem ser mes i ho aconseguirem, l'amor propi dels membres del club per intentar fer el millor paper possible es va notar en el temps aconseguit per tots, tot i que uns quants feia temps que no corrien per molesties varies.
    Salut i Cames.

    ResponElimina
  3. Al final tots plegats, passats uns anys, mirarem enrrera i resultarà que tindrem millors temps que ara o fa uns anys.
    Sembla mentida, van passant els anys i acumulem anys però els temps els mantenim o com quasi tots les millorem, crec que això de còrrer "enganxa" més del que sembla.

    ResponElimina
  4. Des de l'associació AMICS DE SANT JOSEP de FIGUERES us agraïm molt sinzerament els vostres comentaris, tots els companys i voluntaris us estem molt agraïts.

    Tambè com a anecdota gràcies per deixar-me participar de forma involuntària a la fotografia soc el de color taronja.

    Us esperem l'any vinent.

    AMICS DE SANT JOSEP- FIGUERES

    Jaume Baraut
    info@amicsdesantjosep.cat

    ResponElimina
  5. Gràcies a vosaltres per organitzar una cursa a Figueres i poder còrrer a casa. L'any vinent hi tornarem i si podem serem més, aquest any teníem algunes baixes.
    Felicitacions i ànims.

    ResponElimina