dimarts, 6 d’octubre del 2009

XXVI MARXA DE NAVATA 04/10/2009

Un altre diumenge més vam participar a una de les moltes " marxes-curses" que s'organitzen a la nostra comarca, aquest cop a Navata. Vam quedar amb en Manolo a les set del matí. Era completament fosc quan vam sortir de Vila-sacra i quan vam arribar a Navata.

Quan hi vam arribar, encara de nit, hi havia poca gent, no pas més de 120 persones, amb els organitzadors, però ràpidament va començar a arribar la gent per fer l'inscripció i poder donar la sortida a les vuit com estava previst.

En Gerard va arribar una mica just i no va estar totalment preparat fins uns segons abans de donar la sortida, disposat a patir, com deia ell.

La sortida es va fer al centre del poble, a l'Era de l'obra, amb dos o tres minuts de retard per que havien perdut el petard per donar la sortida. Desconec el nombre de participants però que vam ser uns 125 aproximadament, comptant els que la feien a peu. Molt de nivell a la cursa tot i ser una cursa sense temps oficial i sense premis. Pel que vam sentir, força participants van baixa de l'hora trenta minuts.

El recorregut, de 20'4 quilòmetres, sortia de Navata direcció Torremirona per girar a l'esquerra i baixar durant uns tres quilòmetres direcció a Cistella. El camí molt bó i com que feia baixada, tot perfecte. Després tot una mica més complicat, una ruta molt maca visualment, amb paisatges espectaculars però que per moments es complicava pels participants. Continus "puja-baixa", que fan que les cames comencin a acumular cansament de bon principi.

Com que la distància era important, desde el principi vam ser "conservadors", vam anar tots tres junts a un ritme bó fins arribar a Cistella. Primer avituallament on vam parar uns segons a veure i en Gerard a fer alguna cosa més. A partir d'aquí, travessem el poble i comencem camí cap a Vilanant.

Només de començar el camí, es torna més empedrat i una forta baixada ràpida i amb força entrebancs. Un cop arriba el final de la baixada comença a pujar, en principi fort, després relaxava una mica, on vam intentar que en Gerard ens atrapés, però més pujada forta per acabar i aquí ja ens vam separar d'en Gerard, aproximadament era la meitat de la cursa.

Els següents quilòmetres, més "puja-baixa" més suaus per camins amb vistes però sense trobar a ningú de la cursa pels camins, només gent en bici disfrutant del diumenge. Així uns quilòmetres fins a Vilanant. Vam travessar ràpidament el poble i després de fer el segon avituallament, vam veure una mica lluny, gent de la cursa.

A partir d'aquí, vam pujar una miqueta el ritme fins al final donat que el camí era quasi planer fins a uns dos quilòmetres de l'arribava on hi havia una moderada però llarga pujada d'una mica més d'un quilòmetre que es feia interminable. Al final de la pujada en Manolo no podia més i va fer un "petit" canvi de ritme que em va deixar al meu ritme fins l'arribada al mateix lloc on s'havia fet la sortida i on l agent ja feia estona que menjava.

Al final tot vam fer millors temps del que esperàvem, en Manolo 1h 50' 35", jo vaig fer 1h 51' 07" i en Gerard 1h 56' 08", força bé per la distància i el recorregut que no era gens fàcil ni còmode per fer a aquestes alçades.

Una cursa més feta i ara ja esperant la cursa del carrer nou de Girona el proper 18 d'octubre, ens veiem allà. Fins aviat, salut i cames.

8 comentaris:

  1. El dissabte vam fer amb en Lluis una part del recorregut de la cursa amb bicicleta, i bé, el recorregut ja es veia que serie una mica trencacames i alguns dels camins amb alguna pedra,però estic segur que va valdra la pena.
    Si no hi ha cap contratemps ens veurem a Girona,
    però segur que amb el ritme molt mes inferior que el vostre.

    ResponElimina
  2. Parleu de la cursa del carrer Nou de Girona?
    Es trencacames aquesta?
    Han canviat el recorregut potser, respecta anys precedents?
    Santi.

    ResponElimina
  3. Bones Modest!
    Si vas fer part del recorregut ja vas veure com era, força trencacames. Suposo que vas fer més el tros de Vilanant. Aquest tros tenia una baixada forta i una pujada llarga i dura, la resta molt bé. Aquesta ruta per fer-la en bici molt bé, corrent no pots gaudir massa.
    El ritme ja en parlarem, fem distàncies llargues i la veritat que les curtes a mi, (no parlo d'en Manolo), no se'm dona bé.
    Ens veiem a Girona.

    ResponElimina
  4. Bones Santi!
    El recorregut de Girona és el mateix de sempre, ja el coneixes. Pots veure'l a www.elcentre.org

    ResponElimina
  5. Hola a tothom,

    aquesta setmana hem començat a preparar la cursa del carrer nou amb en jordi. Francament no se com arribarem. està clar que la farem però potser el temps serà una mica lent :-(
    Què hi farem, hem començat massa tard.

    Per cert, ahir vàrem comprovar que el castell és TERRITORI CAMES !!!!

    ResponElimina
  6. Josep, explicalo todo.
    La carrera estubo bien,pero llegar a la meta y ponerse "morao" de butifarra y panceta, fue la ostia. ya estoy deseando que llegue el año que viene.

    Manolo.

    ResponElimina
  7. Manolo, no hace falta decirlo todo, el que quiera que se lo gane..., eso de la barra libre en botifarres, xuia i pa amb tomata no se le puede decir a todo el mundo.

    ResponElimina
  8. Helena, territori cames? això està molt bé. Per cert, el temps és el de menys, és millor trobar-nos el màxim de persones del cames per poder tenir una foto més actualitzada de grup. La darrera més nombrosa és del juny a Llers. Ens veiem a Girona.

    ResponElimina