diumenge, 2 de maig del 2010

I MITJA MARATÓ i I 10 KM D'EMPÚRIES (02/05/2010)

Aquesta prova, facin el que facin, cada any millora. Ajuda molt el marc incomparable de les Ruïnes d'Empúries però el passar del terç de marató a fer mitja marató i 10 quilòmetres ha estat un encert, (a més de la prova estrella, la marató).

Desconec el número d'inscrits a totes les proves però han estat uns 1200 els que han acabat les tres proves, tot un èxit batent tots els rècords d'altres edicions. Felicitats als organitzadors.

Per primera vegada en sis anys que he participaat a Empúries, no he vist el sol i això és noticia, em sap greu per en Modest que no ha pogut venir i s'ha perdut una cursa a Empúries sense sol.

Amb en Manolo hem arribat d'hora com sempre, cinc minuts abans de dos quarts de vuit i aqest any ja havien obert les portes i hem entrat deseguida i hem pogut aparcar aprop tot i que ja el pàrquing del costat de l'arribada ja estava ple, només quedàven tres places i una l'hem aprofitat nosaltres.

Feia un ambient fresc però amb una temperatura ideal per còrrer i sobretot llargues distàncies. Abans de la sortida ja han caigut algunes gotes però no ha plogut. L'hem fet petar una estona amb en Gerard i en Marià. Hem estirat poc i escalfat poc i hem anat a la tradicional muralla per fer el passeig fins a la sortida que aquest any era en sentit contrari a l'habitual.

Primer han sortit els de la marató i la mitja conjuntament i 10 minuts més tard els dels 10 quilòmetres. A poc de començar ha començat a ploure, primer poc i hem enfilat la carretera de Sant Pere Pescador passant per davant dels càmpings, ja ploguent una mica més, fins que hem arribat a la discotec Fata on hem fet el gir per tornar per la mateixa carretera.

Ja ens havíem creuat abans amb els de la marató i mitja i aquesta estona s'ha fet ràpid, era el principi i el fet d'anar mirant altres corredors i buscar a en Gerard per veure com anava entreté una mica i un parell de quilòmetres han passat prou ràpid.

A la tornada és quan ha caigut un xàfec una mica més fort que ens ha deixat empapats però que no ha arribat a molestar en cap moment. Cinc minuts i ha parat de ploure però la cursa han continuat i hem arribat de nou a Empúries. Hem seguit per la carretera vorejant les Ruïnes fins la rotonda de l'entrada de l'Escala amb moltes basses fins el trencant que ens ha portat pel passeig de les Ruïnes fins a l'arribada.

Un recorregut molt agraït i maco amb més ambient de corredors que altres anys tot i la pluja. El fet de ser un circuit l'ha fet més amè donat que sempre trobaves corredors i veies, al creuar-te, els corredors més ràpids.

Tot molt bé però vull destacar que no he vist habituallament d'aigua fins el quilòmetre 8. Per 10 quilòmetres potser no cal i avui el temps tampoc el feia tant necessari però en una cursa amb tants participants pot haver-hi gent que ho necessiti i més si el reglament diu que hi haurà un habituallament als 5 quilòmetres.

L'altre tema és el de la distància als 10 quilòmetres. Ja sabem que aquesta prova no tenia cronometratge oficial però almenys la distància podria ser bastant aproximada però jo crec que no ha estat així. He anat tota l'estona a un ritme força exacte de 5 minuts el quilòmetre i al final he fet 51 minuts i 7 segons, per tant no lliga. A casa ho he mirat amb el Google i almenys hi ha uns 250-300 metres més i això ja lliga amb el meu ritme. Això s'ho haurien de fer mirar per que altres anys amb el terç passava el mateix, a més quilòmetres parcials estaven marcats malament, com a exemple, he fet un quilòmetre en 3'36", impossible i un altre a 7'10", també impossible, amb això us ho dic tot.

Al final he vist a en Manolo esperant per fer les fotos i tot darrera meu en Marià a bon ritme després d'haver fet dues proves de 10 quilòmetres en 24 hores, el seu temps 53 minuts i 12 segons.

Ens hem abrigat per que feia fresca per estar parat. Hem vist arribar el primer classificat de la mitja marató i 37 minuts després ha arribat el crack Gerard amb un temps de 1 hora quaranta minuts i 9 segons, fantàstic, marca seva personal i del Cames que millora les seves marques prova a prova. Felicitats.

Ara toca preparar la mitja de Girona de diumenge vinent i els que vulguin els 9 quilòmetres i pocs metres de la curta que farà la cursa molt més popular.

Fins aviat, salut i cames.


3 comentaris:

  1. Collons Marià!!! A Empúries també surts com a dona a la classificació !!!!!
    Començarem a sospitar, jajaja

    ResponElimina
  2. Ostra !!! a partir d'ara i posaré davant Sr. o operar-me per canviar de sexe

    ResponElimina