dilluns, 15 de juny del 2009

I MARXA POPULAR DE LA CIRERA (14/06/2009)


M'agradaria començar felicitant als organitzadors de la I Marxa popular de la Cirera de Llers, els Xiquets de Llers, per l'èxit de la seva primera marxa, sobretot pel nombre de participants que va estar molt aprop del centenar de marxadors i corredors. Felicitats i esperem la segona edició.

Ahir, aprofitant aquesta marxa, ens vam trobar molts membres del Club Cames Ajudeu-me a Llers. Si no m'he deixat a ningú, un total de deu, per tant, un èxit total de participació pel nostre club, (i més tenint en compte que hi va haver dues baixes per la "forta competència" que tenia ahir la marxa de la Cirera, coincidint amb les curses moteres a Montmeló.

La trobada va ser a Llers però vam sortir en diferents grups, en Modest, desde Terrades, en Jose Manuel desde Figueres, la Bet, (perdó si no s'escriu així), en Marià i en Jordi, també desde Figueres en un altre cotxe i la resta, en Dani, en Manolo, en Josep i jo mateix en bici desde Vila-sacra. A Figueres se'ns va afegir en Santi per acabar de pujar.

Abans de comentar la marxa dir que la sortida en bici desde Vila-sacra va ser força puntual i només va ser alterada per les dues trucades d'en Santi, per canviar dues vegades de lloc de trobada a Figueres per anar cap a Llers. Una de les anècdotes del tram de bici va ser que al passar pel costat del Castell de Sant Ferran i haver de fer un tram d'uns cinc-cents metres de camí, en Santi i la seva bici de passeig, va haver de fer aquest tros a peu, (problemes amb el coixinets de la bici).


A Llers, força ambient festiu per la fira de la Cirera amb tots els firaires preparant les seves parades per vendre els seus productes als visitants. Al final del carrer, la taula per fer les inscripcions a la cursa. Especialment curiós va ser arribar i veure a en Modest amb el número 1, (probablement una foto per guardar per que no sé si tornarà a fer mai més una cursa amb aquest número reservat als aspirants a guanyar la cursa, jajaja).

Un cop acabades les incripscions dels membres del club les fotos de rigor abans de la sortida. Aquest cop es va afegir també en Joan, patrocinador del club. D'altra banda, a la foto falten en Dani i en Josep que van "desaparèixer" amb les seves bicis.

La marxa pels corredors va començar puntual a les 9:30 amb molta xafogor i forces participants corredors. La sortida pels carrers de Llers va donar pas ràpidament als camins amb moltes petites pujades i baixades que van posar les pulsacions a tope només de sortir.

En Manolo, com sempre, a tope. Va anar tirant amb els de davant els primers metres. Igual que en Santi, que es resistia a quedar enrrera els primers metres, sense pensar que poder faltàven molts quilòmetres per l'arribada i que podria necessitar aquelles forces al final. Un cop passat el primer quilòmetre la realitat li va fer veure quin era el seu lloc. Jo vaig començar fort per tot seguit, veient els continus "puja-baixa" del recorregut, ajustar el ritme a les forces i els quilòmetres que faltaven. En Marià va anar de menys a més a mida que anava veient que els bessons aguantàven. Entre els quilòmetres dos i tres vam trobar la Bet, (que havia fet la sortida deu minuts abans per que la feia a peu), petita parada per fer una foto i continuar la marxa. En Modest i en Jordi, complint amb el ritme de creuer previst. Durant el trajecte, "els animadors ciclistes", Dani i Josep, animàven i feien fotos als membres a pocs quilòmetres de l'arribada. Al final, un cop tots vam haver arribat, a buscar l'entrepà i la fruita per recuperar una mica de forces per fer la tornada en bici fins a Vila-sacra.

Comentant com havia anat, tothom estava satisfet. L'organització bé, el recorregut, tot i la "duresa" al principi, molt bé i ben senyalitzat, tot i una veu discordant d'un dels participants, (no del club), que pel que sembla no hi estava d'acord. Només una petita crítica, la sortida i l'arribada hauria de ser dintre de la fira.

Un petit descans i tornada ràpida en bici cap a Vila-sacra.

Fins aviat companys.

11 comentaris:

  1. El paio que va inventar la roda, és un savi, un Sant. Mai un de sol, ha fet tant, per tants.

    Però el cabró que va inventar el córrer, … aquest l’hauríem de exorcitzar de la tomba, i rebatejar com el: “Triplement Maleït”.
    Perquè en el llistat de criminals + grans de l’història, el 3er deu ser Hitler, el 2on Atila i el Primer de llarg: el Triplement maleït.

    Quines tiretes amb va fer agafar, el darrer diumenge, (a mi, com a tantes altres generacions abans que jo) aquest criminal històric i mal-ànima de l’humanitat. I que tranquils que estaríem tots plegats, si als infants només els ensenyessin a caminar.

    I el qui tingui presa, que pedali, . . . pebrots.

    Santi.

    ResponElimina
  2. Yep?! He fet l’anterior publicació previ a llegir la crònica.

    Ara em retracto de l’anterior missatge.

    Es totalment innecessari que ningú el llegeixi.

    Com que: en Santi es resistia a quedar enrere els primers metres, sense pensar que podria necessitar aquelles forces al final?

    Tu, amateur. El que passa es que el nostre club és jove. I se ús ha de donar peixet, perquè us motiveu al principi.

    I posterior a aquest raonament, em vaig anar quedant, prudent i moderadament enrere. Com tothom va veure,(fins hi tot les masses exultants del públic).

    I ara m'adono, molt honorable Sr. President, que a la vostra edat, la percepció dels sentits, ha mimbat i mostra fortes carències, envers fets puntuals.

    Consequentment, cal fitxar un periodista imparcial, què immortalitzi en paper, l’historia del club, dia a dia. I si cal jo, ja li pagaré els extres.

    Santi.

    ResponElimina
  3. Estic molt content de haver conegut a nous membres del crub, jo crec que al igual que jo que m'agrada corre i la bicicleta a les properes curses si apuntaran, com aquest quants que diumenge passat van tindre molt de merit al fer la "duatlon",

    ResponElimina
  4. Hola companys, veig que la cosa s'anima, la temporada de les curses, per mi, s'ha acabat.Ara
    toca començar a pedalar i posar-me a to per el
    proper 28 de juny.Us espero a la Plaça Major de
    Terrades a les 8 del matí, la ruta es al 22.
    Apa siau

    ResponElimina
  5. Oh, quina pena no puc vindre, no hi sòc aqueta data, peró estaré de vacances.
    Salut i cames

    ResponElimina
  6. Llàstima Marià, m'han dit que també ets un bon "ciclista", espero que a la propera si puguis.
    Veig que la cosa s'anima, això és bó així mantenim la forma durant l'estiu.
    Crec que podrem fer un bon grup per sortir.
    Ens veiem a Terrades.
    A veure si hi ha més voluntaris que coneguin rutes per fer i poder fer més trobades.
    Salut i cames

    ResponElimina
  7. yo conozco una ruta a un bar que es la hostia,bueno, el bar es la hostia. la ruta son 50 m desde casa.

    ResponElimina
  8. 50 mts dices? I es bonito el paisage i las vistas, durante el recorrido?
    Entonces, si la prevision del tiempo es faborable, que quedamos, delante de tu casa, en vez de delante de casa de josep?
    Santi.

    ResponElimina
  9. Poca col·laboració que hi ha. Què passa, que ningú coneix cap ruta per fer en bici?
    En Santi ja sé que apart de Colera, Puig d'Esquers i la Mare de Deu del Mont no coneix res més, però la resta tampoc?
    Jo en conec però s'ha de pujar una mica i mola molt però hi ha gent que no li mola...

    ResponElimina
  10. Ei companys, posiblement diumenge vindre, el que pasa que no ser l'adreça d'en Josep, peró tinc el seu mòbil, ja el trucaré si no ho trobo

    ResponElimina
  11. ha sido comentar la ruta a un bar y se apunta mas gente, Mariá, tu si que sabes.eres de los mios

    ResponElimina