dimecres, 18 d’agost del 2010

CANTALLOPS - REQUESENS - L'AVIÓ - REQUESENS - SANT CLIMENT - CANTALLOPS 15/08/2010

Aquest diumenge vam quedar una mica més tard, a dos quarts de vuit, per anar cap a Cantallops i sortir cap a les vuit però al final vam sortir cap a dos quarts de nou per que abans vam fer el café.

Per aquesta sortida es va apuntar l'Albert, no va triar la millor sortida per començar però esperem que s'acabi animant i sorti més vegades amb nosaltres.

Les altres vegades que havíem pujat a Requesens o l'avió ho havíem fet sempre per la pista ampla i en bon estat per on pujen els cotxes però el dia abans havia provat de pujar pel camí vell de Requesens per veure si es podia fer i està malament però es pot pujar. Aquest camí només l'havia fet de baixada i tenia la sensació de que estava força malament i vaig preferir provar-la abans per no trobar-nos amb sorpreses.

Poc més d'un quilòmetre per escalfar i vam començar a pujar pel camí vell. Per pujar aquest primer tram, per aquest nou camí la distància és d'un quilòmetre més però per altra banda la pendent és molt menor i permet no arribar tan "cremat" a la segona part de la pujada. El camí és molt pedregós i irregular amb moltes curves de ferradura i estret.

Tots vam pujar bé i vam acabar de fer el tram de pujada més suau per la pista principal. Poc més de dos quilòmetres més de pujada suau i vam arribar al tram planer abans del trencant del Castell de Requesens.

Alguna que altra vaca o "toro" pel camí i de nou a pujar fins a Requesens o vam parar dos minuts per menjar una barreta i començar el segon tram de pujada, sense pendents tan fortes però amb pitjor camí. A bon ritme vam arribar a les dues rampes finals de pocs metres però de forta pendent just abans de l'avió. Poc més d'una hora i tres quarts vam trigar a pujar tots quatre junts.

Petit incident d'en Dani amb una pedra que li va fer posar el peu a terra a dos metres del final de la segona rampa.

A l'avió hi vam estar uns vint minuts, vam fer unes fotos, vam xafardejar i ens vam trobar amb un parell d'excursionistes que feien el GR. Desprès d'això vam començar el descens. El que havíem trigat quasi una hora a pujar vam trigar quinze minuts a baixar-ho, tot i que la bici de l'Albert n o frenava gaire i que ens vam trobar alguna vaca o "toro" quasi al mig del camí.

Al trencant del Castell de Requesens vam decidir baixar pel camí que puja a Requesens desde Sant Climent, per fer així més quilòmetres i aprofitar el matí.

El camí per aquesta pista és més complicat per pujar i a més la pista, molt més sorrenca complicava la baixada i les frenades donat que la roda derrapava més fàcilment. La baixada molt ràpida i quan el camí es tornava més planer vam trobar una zona on feien treballs de neteja del sotabosc i a on vam trobar alguna "pujadeta" que l'Albert, confiat com sempre, va pagar i va donar peu a una altra gran frase: "jo ho he donat tot baixant".

Encara quedava alguna "pujadeta" que vam fer a bon ritme i desprès baixada ràpida on vam tenir l'incident més destacable, l'Albert va punxar les dues rodes a l'hora baixant per un camí tot de pedres força ràpid, un "llantaso" li va reventar les dues rodes.

Les vam canviar i un parell de quilòmetres més tard vam arribar de nou a Cantallops després de fer uns 28 quilòmetres durs però que com que vam fer a un ritme tranquil no ens vam donar massa problemes, nomès una mica a l'Albert que era la primera vegada però que amb la seva edat va superar tranquil·lament.

Fins aviat, salut i cames.

3 comentaris:

 1. Molt bé, una excursió maca, curta e intensa, jo ara començo a posar en forma perquè el 11 de setembre marxo a fer pedals d’Occitana

  ResponElimina
 2. Molt bé. Quants dies? Quants quilòmetres? He sentit que són varis dies i molts quilòmetres...

  ResponElimina
 3. Mirava si tenies informació per la cursa de diumenge i m’ha trobo amb aquesta pregunta.
  Ho fem amb 5 dies, 5 etapes de 5 a 6 hores diaries, 227 qm, 6000 m desnivell, en plan vacances
  Entre 4 i 5 de la tarda al hotel, tope relaxat amb els col·legues parlant i riguen

  ResponElimina