dilluns, 26 de desembre del 2011

XVI CURSA POPULAR DE PORQUERES (08/12/2011)

El passat 8 de desembre, com és habitual els darrers anys, ens vam trobar a la plaça del Sol de Figueres per anar a còrrer a Porqueres, una de les darreres curses del Cames del 2011. En Marià, la Beth, l'Albert i jo.

Puntualment a les 8 del matí vam sortir cap a Porqueres però abans ens vam trobar amb en Modest i un company seu, en Jordi. Vam arribar aviaat com sempre, per fer-la petar a abans i recollir el dorsal i xip amb tranquil·litat.

Feia fred però el sol començava a fer acte de presència i cada vegada s'estava més bé. Més participants que mai a la sortida, (prova d'això és que aquest any ja han començat a fer servir el xip per control·lar els temps dels corredors).

Vam sortir al final del grup de 400 inscrits a la cursa, uns 20 segons per passar sota la pancarta i a partir d'aquell moment, tots a còrrer. Vaig sortir una mica ràpid intentant avançar corredors donat que havia sortit al final. Em va costar molt, hi havia massa gent, no com altres anys. Quan vam arribar a la primera pujada forta, poc més d'un quilòmetre, allà ja va ser més fàcil. La gent ja notava la pendent i el ritme era menor i la fila s'estirava.

El recorregut era el mateix d'altres anys i això em va permetre regular els esforços i aprofitar les pujades per avançar gent, gens fàcil per camins i tanta gent. El ritme era bó i vaig arribar ràpidament a la següent pujada i tot seguit camins i algun corriol.

Deseguida, a la meitat de la cursa ja vam començar a baixar de tornada. Un primer tram de camí per tot seguit asfalt, primer amb forta baixada inclús per còrrer i més suau ja camí de Porqueres seguint la carretera amb lleuger pendent suau que permetia recuperar i còrrer força ràpid, si et quedàvven forces.

Un darrer esforç abans d'arribar al pavelló i fer els darrers metres al voltant i l'arribada davant del pavelló amb un temps de 35:28, un segon menys que l'any anterior i un any més, gens malament.

En Jordi, Modest i l'Albert n o van trigar massa, poc més de 41 minuts i en Marià, tot un caballer va arribar amb la Beth tot seguit.

Una cursa més, de les tradicionals del Cames, i un matí més de bona cursa amb companys. Entrepà, beguda i galetes, una dutxa i tornada cap a casa.

Bones Festes a tots i bona entrada d'any a tots. Salut i cames.


1 comentari:

  1. Albert espinosa Gibert2 de gener del 2012, a les 14:15

    Bones de nou!!

    Només comentar-vos que això de fer populars siguin de 5 Km o bé de 22 m'està agradant molt i mira que tot va començar l'any 2010 a mb la cursa de 10km ,crec, que vaig còrrer al costat d'en Marià i que de mica en mica m'he anat engrescant!!

    Gràcies als membres del Cames pel suport, ajuda i gran amistat creada els darrers temps!!

    ResponElimina