dimarts, 11 de maig del 2010

XVI MITJA MARATÓ DE GIRONA i XIV CURSA POPULAR DE GIRONA 09/05/2010

Diumenge passat tocaba cursa i cursa de les llargues, mitja marató a Girona. Al final hi vaig anar sol. Baixa de darrera hora d'en Gerard, (compromisos "barraquistes"), en Marià, que encara no s'atreveix i en Manolo que ja estava prevista de feia dies. També, pels que no volien fer tants quilòmetres, vaig trobar a faltar, per la cursa de 9'140 quilòmetres, gent com en Modest o en Jordi, habituals d'aquesta distància.

Ja d'hora a Girona la cosa estava malament per aparcar. A un quart de nou passats ja tenien trams de la carretera de Barcelona tallats i altres carrers amb desviaments per aparcaments, tant per la cursa com per la gent que venia a Girona al "temps de flors".

La temperatura molt bona per còrrer, una mica de fresca, que animàven a còrrer i fer un bon escalfament abans de la cursa per entrar una mica en calor. Pel que vaig sentir per megafonia, rècord de participació a la seva de totes les proves, infantils, popular i mitja, més de 2800 participants. Us podeu imaginar que hi havia força gent a la zona.

Un cop fetes les curses infantils, (amb força problemes com sempre per culpa dels pares que es posen al mig seguint al seu fill i molestant a altres corredors infantils), i abans de la cursa popular, es va donar la sortida a la mitja marató.

Més de 500 participants estaven inscrits, (tot i que al final van ser uns 450 els que vam acabar), i la sortida es va fer puntual per no tirar per terra l'escalfament dels que anàven a per la victòria. Per cert, el guanyador va fer una marca força bona, 1 hora 4 minuts i pocs segons, un promig de 3:04 el quilòmetre, que és còrrer força.

La resta de mortals vam sortir més tranquils donat que ens esperaven entre una hora trenta i dues hores de còrrer per la ciutat. Havíen anunciat que havíen canviat el recorregut però crec que debia ser el de la cursa popular per que la mitja jo diria que tenia el mateix recorregut, força planer al principi per la zona de la Devesa, Fontajau, Salt,..., i la zona més dura pel final a la zona de Lluís Pericot i Montilivi per baixar cap a la zona del centre i tornar pel carrer de la Rutlla i fins a l'Hipercor.

La meva cursa va anar bé, més o menys al temps que tenia previst al principi, més aviat una mica menys. Una part del quilòmetre sis fins al catorze força bé, millorant de molt els temps previstos, la zona de les pujades, normal, a uns 5:40-5:45 el quilòmetre segons el previst i uns darrers quatre quilòmetres llarguíssims on van començar a "fallar" les cames i on vaig trobar a faltar els quilòmetres que no he fet, per culap de lesions vàries, i que havia d'haver fet abans de la mitja.

Al final però, i gràcies als quilòmetres bons, vaig fer un temps de 1 hora 51 minuts i 16 segons, és a dir, un minut menys que l'any passat, no em puc queixar.

Una altra mitja al sac i ara a mantenir i millorar una mica la forma, fer alguna sortida en bici i preparar la marxa de la Cirera de la que espero que ens Modest ens informi del recorregut.

Fins aviat, salut i cames.

2 comentaris:

  1. Molt bé, prova superada de lesions. ENDAVANT !!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Marià.
    Espero la teva mitja marató per després de l'estiu, ok?

    ResponElimina