diumenge, 14 de novembre del 2010

II MARXA DELS CENDRASSOS DE FIGUERES 14/11/2010

Mitjans de novembre i un temps esplèndid per còrrer i passar una bona matinal amb bons companys i fent el que ens agrada. Una marxa més a la que ha participat el Cames. No porto el control però cada vegada són més les curses o marxes a les que hem participat.

A la dels Cendrassos de Figueres hi hem participat en Jose Manuel, en Modest i jo. A més de trobar altres companys com en Marc, en Ferran i en Manu, que des de el nostre blog els animo algun dia a còrrer amb la samarreta del Cames. Per nosaltres és un plaer acollir a qui comparteixi les nostres aficions, bàsicament còrrer i passar una bona estona amb els companys.

De bon matí ja hi havia força participants a la sortida fent inscripcions i alguns escalfant per la marxa i no patir sorpreses durant els 14 quilòmetres. En Jose Manuel ha estat un dels que ha anat a escalfar i en Modest i jo ens hem quedat xerrant una estona amb en Jaume, "ànima" de la cursa de Sant Josep de Figueres, que ja ens ha confirmat que ho té tot lligat per la propera edició el proper mes de març i la web actualitzada. També ens ha comentat les reticències del responsable de la policia local de Figueres a variar el recorregut de la cursa, que tot sigui dit segur que ajudaria i molt a la mateixa. Jaume ànims i felicitats per la bona feina.

La sortida s'ha fet molt puntual i després de la foto de grup amb corredors, caminadors, organitzadors,... Només sortir hem enfilat camí el parc de bombers i el camí de Vilabertran. En Modest i jo hem sortit al davant però ràpidament els corredors de veritat ens han avançat. Nosaltres hem posat ja desde el principi la nostra "marxeta" i ens hem quedat al grup del darrera, (teníem uns 10-12 corredors al darrera), i hem anat fent així tota la marxa, bé potser al final hem avançat dos o tres corredors.

El recorregut completament planer i molt ben senyalitzat amb voluntaris indicant el camí i als encreuaments parant els vehicles. El tram més original que hem fet ha estat uns metres que hem fet per un pas que ha obert l'organització per unes canyes i que han fet que aquest tram fos "diferent".

Tota la marxa l'hem fet junts i a un ritme bó i per fer quilòmetres còmodement sense patir. Al final, segons en Modest, hem forçat una mica però crec que el que hem fet ha estat mantenir el ritme en aquell moment en que el ritme acostuma a baixar.

Al final una hora tretze minuts vint segons per fer catorze quilòmetres, tot i que jo tinc els meus dubtes que hagin estat realment catorze, crec que han estat un parell de centenars de metres menys. A l'arribada com és habitual, entrepà, aigua, record, una mica d'estiraments i al final una estona fent-la "petar" amb els companys.

Felicitar a l'organització i animar-los a continuar la feina, que amb moltes ganes, voluntaris i pocs recursos ens permeten a nosaltres poder gaudir de bones matinals atlètiques. Fins aviat.

Salut i cames.


4 comentaris:

 1. Crec que si hagués anat tot sol no ves fet tant bon temps, anar amb en Josep es anar atrapant els corredors que es veuen al davant seu. Es l'objectiu per no abaixar el ritme, i si cal es va aumentant. Felicitats a tots i fins aviat.
  Salut i cames.

  ResponElimina
 2. Això Modest, no baixar el ritme mai, de menys a més. Moltes vegades amb no baixar-lo n'hi ha prou per atrapar gent que si el baixa, a més amb companys és més fàcil mantenir sense patir tant.
  Bona companyia ahir tot el recorregut, van passar volant els 14km. Ens tornem a veure aviat.
  Salut i cames.

  ResponElimina
 3. Molt bé, jo començant de nou a poc a poc, però vosaltres ja no ús va por una mitja marató

  ResponElimina
 4. Hola Marià, Prepàrat pel gener per que a final hi ha mitja marató de muntanya a Llançà, passant pel cim del Puig d'Esquers, impressionats vistes, només per això s'ha de fer. Estàs avisat amb temps. Salut.

  ResponElimina