dissabte, 25 de gener del 2014

IV MITJA MARATÓ DE MUNTANYA DE L'ALBERA (19/01/2014)

Bones companys!!

Ja tornem a començar any al blog i amb la primera de l'any del Cames, la Mitja de muntanya de l'Albera de Llançà. Aquest any no hi vaig anar però l'Albert ens ha fet arribar la crònica de la cursa on també hi van participar en Gerard i en David. Espero que us agradi.


Entre tres de vuit i les vuit i quart arribem en Gerard, en David i l’Albert  a la seu antiga dels Bombers de LLançà, mirem en els panells el dorsal que ens han  assignat i entrem a recollir-lo. Ens comenten, com l’any anterior que no dónen gots per beure.

Fa només que una hora que ha parat de ploure i tot està moll, ja deduïm que el traçat serà fangós i amb perill de relliscar i poder-nos fer mal. Anirem en compte!!!!

Ens informen que a dos quarts es donarà accès a la zona pels participants. Aquest punt és nou de les altres edicions ja que ens fan ensenyar la tarjeta que ens han donat amb els dorsals i ens fan entrar al carrer que dóna  a la plaça, un cop passat aquest control ja no ens deixen sortir fins quan arribin les 9h hora de començament de la prova.

Hi ha molta gent, la música comença a sonar ja ben forta i el coet ens dóna l’avís que això comença!!!!

Amb en Gerard anem fent xino xano, escalfant de mica en mica pel recorregut ja habitual de cada any; passem pel davant del Cap, travessem la carretera i entrem a la riera enfilant pel camí mig emporlanat fins arribar a la primera pujada del corriol i ja el famós tap dels corredors.

Aquesta pujada la fem bastant bé i després enfilem pista fins trovar-nos 3l primer punt de control, Coll de les Portes km 4.6. Seguim pista fins arribar a la baixada i de nou el corriol que ens durà al segon punt de control St Silvestre  km 10.7.

Desde allà anem fent  tota la riera fins trovar-nos amb la casa nova on fins llavors hi havia hagut el control i allà ens  trobem la part nova del traçat, és una pista planera que anem fent fins trobar-nos amb el nostre company Marià, ens fa unes fotos i ens comenta que en David fa uns 5' que ha passat. 

Seguim i trobem  el corriol molt estret molt semblant al corriol del principi. Desde allà ens informa un corredor que són 2’5km de pujada fins a Puig Esquer. A mitja pujada del corriol trobem una esplanada on hi ha el tercer control Sant Martí de Vallmalla km 10’7. En aquest habituallament tenim menjar i beguda isotónica. De fet és l’únic control que hi ha sòlid.

Sense esperar-nos gaire segueim pujant fins arribar al tram de pista final que ens durà a Puig Esquer quart control 12km. Baixem la ja famosa baixada de Puig Esquer, pasem punt de control 5 Mas Patiràs km 13.6 i enfilem sense deixar de respirar el Puig del Llop i directa al Puig Tifell km 14.3 on hi ha el 6è punt de control.

Desde allà ja enfilem el principi de la baixada per la Serra del Socarradors  que ens durà fins St Carlos, passem pel Pig de les Aigües i Puig de l’Illa. En aquest punt en Gerard es trova fós, ben bé no sap xq li passa ja que ell normalment tira com un diable però aquest cop les cames no li segueixen!!

El vaig acompanyà força estona, em vaig posar al davant seu intentant estirar-lo per que tiri un xic però ja veu que avui no és el seu dia. Decideixo llançar-me a la baixada i li comento que l’eperaré en el 7è pas de control Palça Sabater km 19.3.

La baixada s'em fa força entretinguda, les cames no em fallen i porto un ritme alegre, mentre en Gerard va fent i intenta correr però no pot!!!

Quan arribo al 7è control la meva intenció és esperar a en Gerard però decideixo continuar ja que tinc por que si em paro les rampes poden aparèixer i poder acabar será difícil, així que enfilo el darrer km i mig fins arribar a la vila de Llançà i encarar el carrer final fins arribar a la plaça on es trova l’arribada amb un temps de 3h04.

Tot darrera ha entrat en Gerard força disgustat per que no ha pogut fer el que volia. Mentrestant en David havia entrat abans que l’Albert i en Gerard.

LLavors ens hem dirigit a recollir l’entrepà i la beguda i refer-nos una mica i canviar-nos per després canviar impressions.

Com bé diem un any més els cames ajudeu-me han format part d’aquesta prova!!!
 

Salut i Cames!!!!