dimarts, 25 de juny del 2013

V MARXA POPULAR DE LA CIRERA DE LLERS (10/06/2013)

I ara la crónica de la marxa de Llers que ens fa el nostre company Periku.

Diumenge, 10 de juny, de fira a Llers, i tres membres del Cames, -Modest, Albert i Periku- ens vam acostar per participar en una nova edició, la cinquena, de la Marxa popular de la cirera organitzada pels Xiquets de Llers.

Després de les intenses pluges de dissabte res semblava indicar com es llevaria aquell dia, solejat amb ganes, per donar ànims a la organització a que la activitat tirés endavant, i als corredors i caminadors a gaudir de la jornada en l´inici de la marxa.

L´ambient era familiar i es veien més corredors que altres anys. Molt bona participació, al voltant dels 150 participants.

Un cop fetes les inscripcions i comentar la jugada amb companys a la espera d´encetar la marxa, aquesta entrava en acció. Hi havia la possibilitat de fer dues distàncies, la curta de vuit quilòmetres i la llarga de disset. Amb la empenta que caracteritza els membres d´aquest club atlètic amateur la decisió estava pressa, faríem la llarga de disset.

Aquesta vegada l’itinerari el corríem en sentit contrari a les edicions anteriors que s´havien dut a terme. Així doncs, sortint del poble direcció Nord-Oest, trencàvem a mà esquerra per anar a agafar a través de pistes forestals la zona de la carretera d´Avinyonet a la alçada del trencant de Sant Quirze d´Olmells.

Un cop arribats al primer avituallament ens desviaven als que fèiem la distància llarga per una pista també a la esquerra on ens emportàrem una sorpresa, una munió de cotxes i furgonetes tipus California donaven a l´indret una impressió de festa rave-after hour, del tot equivocada per cert, perquè de fet allà s´hi organitzava una altra cursa, aquesta però d´orientació.

L´itinerari anava molt bé, ben senyalitzat i portàvem un ritme adequat a la distància, reservant una mica de forces per acabar els disset quilòmetres dignament.

Llavors vam començar a tenir la sensació que en algun punt ens havíem equivocat, un cop tornàvem a empalmar amb el trajecte curt, la direcció que agafàvem era totalment de retorn, ja no el vam deixar i arribàvem a la meta havent fet els vuit de la curta i un xic més del desviament que ens havien marcat.

A l´arribada el comentari era general, el segon trencant de la distància llarga no estava prou ben senyalitzat i tothom va fer la curta.

Un error en la logística de marcatge va aigualir -a ple sol- un xic la marxa, sobretot en els desitjàvem arribar més enllà dels volts de Mas Molar i Mas Oliveres.

Un punt a resoldre per part de la organització per a properes edicions i que desitgem que no desvirtuï la bona i nombrosa acollida d´enguany.

Per concloure una anècdota de bon rotllo per als col·legues esportistes d´orientació, que arribaven a la marxa de la cirera pensant que era l´inici de la seva cursa. I la reflexió que ens fèiem era obvia, si no troben la sortida, desorientats, poques opcions tenen a guanyar una cursa d´orientació....
 
Salut i Cames,
 
Periku

XIII CURSA CAP DE CREUS MEMORIAL ELI ESTEVE (26/05/2013)



De nou pel blog, l'anirem actualitzant a poc a poc i a veure si no tardem gaire. Us deixo la crónica que ha fet el nostre company Albert de la cursa del Cap de Creus.

El passat diumenge 26 de Maig, en Modest, en Gerard i l’Albert vam anar a Cadaqués a XIII cursa de Cap de Creus coincidint amb el II Memorial d’Eli Esteve.

Ha estat una baixada desde el far fins al passeig de Cadaqués. Aproximadament 10 Km. La sortida era desde el Pavelló d’Esports, on ens van pujar amb el trenet fins al far. I desde allà baixar corrents fins a Cadaqués.

El matí era fresc i la veritat és que no sobrava gaire roba, en Modest i l’Albert a les 08: 15 més o menys ja estàvem situats al pavelló per la recollida de dorsal. Com feia molt de vent i en Gerard no havia arribat vam decidir esperar-lo a dins el pavelló.

En Gerard va arribar cap a les 09 hores es pensaba que es pagava al moment i no era així, va tenir molta sort ja que una corredora, la Natàlia no va venir i li varen donar el seu dorsal.

Vam pujar a dos quarts de 10 amb l’últim trenet i un cop a dalt del far i de fer els respectius estiraments, a les 10h en punt començem la baixada. El recorregut de baixada passa exactament per la carretera, és a dir és el mateix camí, de tornada, que abans hem pujat amb el trenet, per tant de pista o corriol ni un metre!!!!

Anem força estona tots tres junts al nostre ritme fins que en Gerard vol apretar i marxa, quedant-nos en Modest i l’Albert al nostre ritme. Passant el pavelló ens dónen el respectiu refrigeri, aigua, i seguim ja endinsats per dins Cadaqués, passant per davant el cementiri, el parc de Bombers i arribant a la platja de les Oliveres, Cala tavallera i finalment arribant a la meta a la Plaça de Cadaqués. Aquests darrers dos Km han estat genials ja que ha estat arran de mar!!!

Arribant  a la meta ens han fet treure el dorsal i hem gaudit d’un bon entrepà d’embutit i
beguda Vichi Català i Aigua i evidentment la respectiva samarreta que malauradament la talla més gran era la L.

Tots tres hem fet menys d'una hora, per tant molt contents pel paisatge i l'indret tot i que ha estat tot per asfalt. L'anècdota ha estat en Gerard que veureu que a les fotos surt amb dorsal amb el nom de Natàlia.

Salut i Cames,

Albert