divendres, 26 d’abril del 2013

IV MITJA MARATÓ D'EMPÚRIES

Amb poc temps per informar però ja tenim la IV Mitja marató d'Empúries, serà el proper diumenge 28 d'abril. Us parlo de la mitja però ja sabeu que també hi ha la marató, amb la seva XI edició, i els 10 km, que juntament amb la mitja ja fa uns anys que van substituir al terç de marató.

La sortida de la marató i la mitja serà a les 8:30 del matí, al passeig de davant del recinte de les ruines d'Empúries i amb el mateix recorregut que l'any passat, que l'havien modificat en part, i que ara és molt més urbà pel passeig de l'Escala.

El preu de la inscripció de la mitja marató és de 19,-€, si feu la inscripció a partir del 23 d'abril, que no sé si encara es pot fer, el preu és de 25,-€. Pels que feu els 10 km el preu és de 15,-€, ara ja fora de termini.

Com altres anys hi haurà bossa del corredor amb samarreta tècnica, pot d'anxoves,...

Només anivar-vos a participar i ens veiem el diumenge a Empúries.

Fins aviat, salut i cames.

dilluns, 22 d’abril del 2013

XXVIII MARXA POPULAR DEL BAIX FLUVIÀ A SANT PERE PESCADOR (21/04/2013)



Aquí us deixo la crònica d’en Modest de la marxa d’ahir a Sant Pere Pescador.

Ens vam trobar a Sant Pere Pescador quatre components dels Cames, Jordi Bordas, Waldo, Marià i un servidor Modest, en una bona matinal amb bon temps, sol i una mica d'aire que va fer més agradable la cursa.

Molta gent a les taules d'inscripcions, mentre la gent anava sortint a mida que ja estava inscrita. Abans però va fer la foto oficial i tot seguit sortim tot quatre junts per anar fent camí.

Primer per asfalt fins agafar pista i com no, tot planer, amb unes vistes espectaculars amb el Canigó de fons i tota l'Albera. Anem fent i avançant a molts caminadors que havien sortit abans que nosaltres, com quasi a totes les curses, sents aquell comentari que tant ens agrada, "quin nom tant ben aconseguit, cames ajudeu-me". Si senyor, avui les cames també ens han ajudat, tot i que en Marià ha arribat una mica tocat del bessó.

Un parell d'avituallaments amb aigua i pomes i tots quatre junts fins que en Waldo i un servidor a falta d’un parell o tres quilòmetres hem pujat el ritme i ens en hem anat una mica, arribant una mica abans que en Jordi i en Marià, un últim tram a la vora del riu quan el sol començava ja a picar una mica.

A l’arribada, costelles de xai i botifarra amb pa i all i oli, begudes i un bon vi amb porró. Un altra cursa-marxa feta per part de membres dels Cames i recomanable per fer un bon entrenament de cares a altres sortides.

Això és tot i fins aviat. Salut i Cames.

dimarts, 16 d’abril del 2013

XXVIII MARXA POPULAR DEL BAIX FLUVIÀ A SANT PERE PESCADOR

Repetim al nostre calendari la marxa del Baix Fluvià que es fa a Sant Pere Pescador. Serà el proper diumenge 21 d'abril, com ja hem dit a Sant Pere Pescador.
 
L'any passat en Modest, l'Albert i en Jordi la van fer. És una marxa ja tradicional, fan la seva 28ena edició, que passa per diferents termes municipals que acull el pas del Fluvià i que surt de la Plaça del Parc del riu a les 9 del matí.

El preu de la inscripció és 6,-€, i són 14 quilòmetres. Les inscripcions s'han de fer el mateix dia abans de la sortida, una hora abans. Al final, hi haurà costelles i botifarres per tothom, amb un regal de record.
 
Sembla ser que en Modest i l'Albert repetiran, ja ens ho confirmaran, i potser algú més s'anima, a veure si m'animo jo... Els que us animeu ja deixareu els vostres comentaris.

Fins aviat, salut i cames.

dissabte, 6 d’abril del 2013

VIII MITJA MARATÓ DE MUNTANYA D'AGULLANA "LA SUADA" (29/03/2013)


Divendres sant i cap a Agullana, a còrrer "La Suada", una mitja marató de muntanya amb uns 900 metres de desnivell positiu.
Aquest any, 5 membres del Cames, un més que l'any passat i això que vam tenir dues baixes, en Marià i en Gerard, (aquest de darrera hora), al final, en Modest, l'Albert, en Periku, en Jesus i jo estàvem a la sortida preparats pels 21 quilòmetres.
Aquest any la sortida era del camp de futbol per tant vam aparcar allà i ja vam poder fer la inscripció i recollir el dorsal. L'Albert va aprofitar els moments previs per repartir publicitat de la cursa de la cirera de Terrades i animar al personal a venir a còrrer a Terrades el proper 2 de juny.
Abans de la sortida l'ambient ja era el de sempre i la gent esperant la sortida dels prop de 85/90 participants. Amb força puntualitat es va fer la sortida des de el camp de futbol on ràpidament va començar la cursa baixant i estirant ràpidament el grup de participants.

Com l'any anterior, uns primers quilòmetres de puja i baixa que permetien anar fent i recuperar una mica a les baixades. Aquest primer tram vam anar agrupats menys en Jesús que anava per nota i preparar la seva marató de muntanya del Cap de Creus.

Amb les primeres pujades la resta també ens vam anar separant a poc a poc, en Modest i jo vam quedar una mica per davant d'en Periku i l'Albert però ja abans de l'avituallament de Santa Eugènia, ja havia per dut a en Modest.
 
A l'avituallament, com és habitual veure una mica i menjar i preparar-se pel llarg tros de pujada constant que teníem per davant. En aquest tram ja cadascú feia el que podia. Em vaig quedar sol però ràpidament vaig atrapar a un altre corredor pujant i sense dir-nos res vam anar fent camí. Jo estirant a les pujades i ell atrapant-me a les baixades.

D'aquí fins a dalt del mirador pujar, pujar i pujar, i tot i que em semblava que aquest any anava pitjor físicament, vaig còrrer més que l'any passat per que a dalt de tot hi vaig arribar amb 8 minuts menys. Per cert, grans animadors a dalt, en David i en Juan Diego.

Tot i que a la sortida estava tot núvols, a mitja pujada ja havíem superat el nivell dels núvols i per sobre el sol era radiant i ja la calor i l'esforç començava a fer "efecte", això si, les vistes espectaculars, ho dic per que a dalt vaig parar uns segons a descansar i poder-ne gaudir.
Ràpidament el descens, en un primer tram més humit i que relliscava, i en un segon tram més llarg molt tècnic pel bosc i amb força dificultat per les pluges caigudes, arbres caiguts i a trams molta aigua i evidentment peus molls.

A aquest tram més tècnic i perillós vaig decidir i no arriscar i menys després de veure caure i rodolar uns metres un company que anava per darrera, tot i que no es va fer mal. Superat tranquil·lament aquest tram, vam arribar ja a una zona més fàcil de corrent i de descens.

Uns quants rierols més, alguns es podien saltar altres no i ens vam haver de mullar els peus, i la proximitat de l'arribada feia que les cames ja força cansades continuessin corrent tot i les dificultats.

Els darrers quilòmetres, superant families de la marxa del xino-xano, i com cada any altres corredors que ja se'ls feia llarga la cursa, els podia avançar tot i no anar massa ràpid.

Finalment, 2h 39' 05", una mica millor que l'any anterior. Per davant, en Jesús havia fet 2h 12' 29", uff, això si és còrrer. En Modest 2h 56' 36", en Periku 2h 57' 09" i l'Albert 2h 58' 53".

Cal comentar que segons diuen ells van fer de "llebres" a la tercera classificada de "master", (crec que era aquesta la classificació, si m'equivoco em sap greu, igual que per no saber el nom).

En fi, una més al sac i de moment aquest any, 3 mesos, 3 mitjes, i dues de muntanya, a veure l'abril...

Fins aviat, salut i cames.