dissabte, 31 de març del 2012

VII MITJA MARATÓ MUNTANYA D'AGULLANA "LA SUADA"

El proper divendres sant, 6 d'abril, es farà a Agullana la 7ena Mitja Marató de muntanya d'Agullana, anomenada La Suada.

La sortida serà a les nou del matí a la plaça Major d'Agullana i lògicament la distància serà de poc més de 21 quilòmetres amb un desnivell positiu de 890 metres aproximadament. El 80% del recorregut per corriol i el 20% per pistes. Durant el recorregut hi haurà 4 avituallaments.

El preu de l'inscripció anticipada abans del 4 d'abril és de 12,-€ i si ho feu el mateix dia de la cursa, seran 15,-€.

En Modest, en Marià i jo hi vam anar l'any passat i ens va anar m olt bé i repetim. Esperem confirmació de l'Albert però en Gerard també s'apunta, algú més?

Fins aviat, salut i cames.

XXXIV MARATÓ DE BARCELONA (25/03/2012)



Us deixo aquest petit homenatge als companys, amics, coneguts,... del Cames que el passat diumenge vau còrrer la Marató de Barcelona, felicitats a tot.

En especial però a en Jordi Bordas Tutau. No sé però alguns hem coincidit a algunes curses i potser altres no el coneixeu però heu de saber que li va demanar a en Gerard una samarreta del Cames per que li feia il·lusió còrrer aquesta cursa tan important amb la samarreta del Cames.

Des de aquest blog GRÀCIES JORDI, és un honor i felicitats per que als 52 anys fer una marató i fer-la en 3h 38' 27" és per felicitar-te i animar-te a repetir-ho.

Salut i Cames.

III CURSA SANT JOSEP DE FIGUERES (18/03/2012)

Tercera edició de la cursa de Sant Josep de Figueres el passat diumenge 18 de març. Matí amb bona temperatura per còrrer i ja desde primera hora força gent a la Plaça Triangular i a la Rambla, donat que aquest any ja s'havien donat dorsals i xips el dia abans i no calia passar a recollir-los.

Finalment en Modest, l'Albert, en Gerard i jo hi vam participar pel Cames juntament amb més de 350 participants de totes les edats i condicions.

El recorregut, el mateix d'altres anys, dues voltes a un circuit amb sortida a la Rambla i arribada a la Plaça Triangular. La sortida puntual cap a la Pujada del Castell. Ja desde el primer moment vaig notar que no era el dia. Arribant a l'ambulatori ja anava passat de pulsacions i la previsió era passar-ho malament.

Encara la gent molt agrupada a la baixada tothom encara tenia forces per còrrer i tothom baixava amb ganes per enfilar els adoquins fins al darrera del pàrquing del Motel. Allà encara no havia recuperat gens i en Gerard ja anava per davant i en Modest i l'Albert no gaire per darrera.

Tota una filera de corredors pujant per la nacional II i ja els primers problemes amb alguns cotxes pitant i creuant entre els corredors. Molt de patiment a les pujades i intentant recuperar baixant però sense recuperaar del encara que el temps no era del tot dolent, però pensava anar una mica millor després dels entrenaments fets i el "passeig" per Terrades amb els companys.

Després de passar per l'arribada el primer cop i arribant a la Rambla, un altre cop a patir per pujar, aquest cop més dur i ja sense poder recuperar a la baixada. En Gerard ja perdut per davant però en Modest i l'Albert aprop per darrera i fent una bona cursa, sobretot l'Albert, amb menys experiència en aquestes curses que jo dic "sprint".

Després de patir força, darrera recta al carrer Sant Pau, molt just de forces però encara avançant algun corredor i un temps molt semblant a l'any anterior de 48'48", però amb sensacions molt dolentes. Per darrera en Modest i l'Albert per sota de 50 minuts, (primera vegada per l'Albert) i per davant en Gerard amb 45'55".

Felicitar a l'organització un any més, i particularment a en Jaume, per l'esforç per que aquesta cursa tingui continuïtat, tot i la crisi, i per les ganes que hi posen per que tothom es trobi a gust i s'ho passi el millor possible. Gràcies.

Després de cursa petita xerrada amb els companys i ja pensant en la propera a Agullana, La Suada, on allà patirem de veritat però d'una altra manera. Si tot va bé, allà ens veurem companys. Fins aviat, salut i cames.

dilluns, 19 de març del 2012

TERRADES - STA. MAGDALENA - PANTÀ - ST. LLORENÇ - TERRADES


Dijous passat, en Marià, en Modest, l'Albert i jo, convocats per en Modest vam quedar a Terrades per "anar a fer un passeig" mentres fèiem el recorregut de la cursa de muntanya que preparem per d'aquí a uns mesos i que organitzarà l'Ajuntament de Terrades, i a la que membres del Cames hi col·laboraran molt directament.

A dos quarts i cinc de quatre vam sortir de Terrades directes a pujar a Santa Magdalena per la dreçera que puja a La Salut, o sigui, que només començar, tots a bufar. Amb relativa comoditat vam arribar al trencant de La Salut per fer pocs metres sobre asfalt i ja agafar el camí de pujada a Santa Magdalena.

Un primer tram més còmode, segurament molts ja coneixeu el camí, per a mida que s'avançava anant-se complicant el terreny i el pendent. Segons l'aparell d'en Marià, pendents de fins el 14% però sobre els 29 minuts ja l'Albert tocava la campana a Santa Magdalena.

Tot i que la tarda no era prou clara, a dalt, vistes impressionats i durant tot el primer tram de baixada també, ara ja veient plenament el Pantà força ple tot i la poca pluja que hem tingut.

El "passeig" s'havia convertit ja en un trot continu i una mica més ràpid baixant sense treure gaire la vista del corriol, això si, prou net per còrrer. Amb en Modest de guia ràpidament vam fer el descens fins arribar al Camí natural de La Muga, que vam creuar per endinsar-nos novament en un corriol, amb més vegetació i a trams amb més pendents però que ens va portar fins a tocar l'aigua al pantà.

A partir d'aquí un tram planer al costat de l'aigua fins arribar novament al camí natural de La Muga que ens portaria fins al pont de Sant Llorenç de la Muga. Aquest tram al ser planer ja el vam fer a més bon ritme tot i haver sortit només a "passejar" i veure el recorregut.

Vam travessar la carretera i novament camí de pujada, aquesta amb menys pendent i més progressiva, amb alguns revolts per fer més fàcil la pujada. A aquest tram ja les cames comencàven a notar els quilòmetres i l'estona que feia que havíem sortit. Vam situar el segon dels punts d'avituallament i vam continuar camí fins arribar a un tram curt de tallafocs a la línea elèctrica. A continuació vorejar-la una mica i continuar camí per passar davant de diferents masos.

Tot aquest tram molt fàcil de còrrer per acabar els darrers quilòmetres amb camí molt planer amb baixada fins entrar de nou a Terrades i fer uns darrers metres dins del poble molt maco que fan que l'arribada sigui inmillorable. Total dues hores deu minuts de "passejada".

Fins aquí la part lúdica, la festiva va ser a casa d'en Modest, Gràcies!

Fins aviat, salut i cames.

dijous, 8 de març del 2012

III CURSA SANT JOSEP DE FIGUERES

Ja ha passat un altre any i tornem a tenir aquí la 3ª Cursa Urbana de Sant Josep a Figueres. Celebrar doncs que els organitzadors hagin mantingut la cursa donada la dificultad que té organitzar una activitat com aquesta, amb les dificultats econòmiques i per què no dir-ho, les autoritats a Figueres tampoc ajuden gaire, ni tan sols perpetent una arribada a un lloc emblemàtic de la ciutat, en fi, això és una altra discussió. FELICITATS, amb majúscules, als organitzadors.

Les inscripcions es poden fer per internet fins divendres 16 de març a la web de l'associació, www.amicsdesantjosep.cat a un preu de 12,-€, amb un màxim de 500 participants. Si el dia de la cursa no s'ha arribat al màxim hi haurà la possibilitat d'inscriure's però limitat a 50.

A partir de les 8:15 es podran recollir dorsals i aquest any com a novetat, el xip. També es podrà recollir dorsal i xip el dissabte 17 de març a la Fira del Brunyol.

La sortida es farà a la Rambla a les 10 del matí. El recorregut és el mateix de l'any passat. Hi haurà bossa regal al final amb samarreta tècnica, entrepà, beguda i brunyols. També xocolatada per tothom amb l'entrega de trofeus.

L'any passat vam ser 5, espero que aquest any superarem aquesta xifra, no és molt difícil, per tant, aneu afegint els vostres comentaris i preparant les samarretes. Alguns ja sabem que la faran d'escalfament per preparar fites próximes però esperem ser força i retrovar-nos després d'aquest dur hivern.

Fins aviat, salut i cames.

XVIII MITJA MARATÓ DE BANYOLES (04/03/2012)

Us deixo a continuació la crònica d'en Marià de la mitja de Banyoles, van participar ell i en Gerard.

Dissabte al vespre i a l’últim moment, decideixo anar a fer la mitja de Banyoles, sense inscripció. Diumenge a les 7 h. em llevo i després d’esmorzar em dirigeixo cap a Banyoles.

A les 8.15 ja em trobava demanant si quedaven inscripcions i en van dirigir a direcció, a on en comuniquen que tenen però de reserva, per les incidències i que fins un quart abans no saben si sobren.

Vaig estan voleiant una hora sense esperança, saludant els coneguts i finalment a un quart de 10 em dirigeixo a direcció i m’entreguen un dorsal de 15 € sense regal, però amb bocata i beure a l’arribada.

En un quart d'hora havia d'estar apunt, anar al cotxe, deixar la roba, posar-me el dorsal i fer una mica d’escalfament, però sempre n'hi ha de més tranquils. Mentre jo anava atabalat per ser puntual, en aquell moment arribava en Gerard i tranquil·lament anava a buscar el dorsal.

A l'últim moment vaig arribar al tret de sortida, puntual amb més de 950 inscrits i d’en Gerard ni rastre. Per davant 21 quilòmetres, vaig començar fluix perquè no vaig poder fer un escalfament correcte, el gruix de la gent, fent la mitja volta a l’estany de 4 quilòmetres es va anant estirant.

Passats els primers 5 quilòmetres vaig apretar una mica més, fins arribar al quilòmetre 11, una hora justa, només calia seguir aquest ritme, però les cames i bessons als últims 5 quilòmetres van fer figa i vaig patir fins al final, no se si per mal escalfament o perquè no estava del tot preparat, però vaig apretar les dents per no superar les dues hores, finalment vaig arribar amb un temps de 1h 56' 46".

En Gerard devia sortir davant meu i no el vaig veure en tota la cursa, però crec que va fer un temps de 1h 44' 26"

A l’arribada com sempre molta gent animant i corredors per tot arreu, menjant la botifarra i comentant la cursa. Particularment no se si estava del tot preparat, però pateixo menys a les mitjes de muntanya.

Fins aviat, salut i cames.