dissabte, 27 d’agost del 2011

CAMÍ NATURAL DE LA MUGA - SORTIDA "DOMINGUERA" BTT (21/08/2011)

Diumenge passat havíem quedat amb en Dani, en Josep i en Jordi a les 7 del matí per anar a fer una sortida en btt. Al final vam sortir quasi a dos quarts de vuit per que en Jordi es va adormir però es va despertar a temps i encara l'esperàvem però en Josep no.

Finalment vam sortir direcció Vilanova de la Muga per agafar allà una nova ruta dels camins naturals, aquest anomenat, Camí natural de la Muga, que va desde la platja d'Empuriabrava fins a Sant Llorenç de la Muga.

Aquesta ruta, com diu el seu nom, segueix el curs del riu Muga desde el mar fins a Sant Llorenç de la Muga, (o com volgueu de Sant Llorenç fins a la seva desembocadura al mar). Degut a que vam sortir tard no la vam poder fer sencera, només vam arribar fins a Boadella (a les 10 i poc havíem de ser de tornada a Vila-sacra), però la part final fins arribar a Sant Llorenç ja la coneixíem per que una part també és ruta de la volta al pantà de Boadella.

La ruta val la pena, no té gaire dificultat i es pot fer bé i gaudir-la, té poc més de 40 quilòmetres i a partir de Pont de Molins té molta ombra, que ara a l'agost s'agraeix, i alguns paratges dignes de baixar-se de la bici i gaudir-los una estona.

La primera part del recorregut, d'Empuriabrava a Pont de Molins és molt planer, es pot rodar bé i ràpid, això si a alguns trams, la vegetació ha crescut tant que s'ha de passar en filera. Tot és camí i pista i només a l'entrada de Cabanes hi ha un tram de carretera, per passar el pont, però deseguida torna a agafar el camí.

A Pont de Molins el camí s'atura i s'ha de baixar de la bici per pujar una escala amb una vintena d'esglaons per sortir als carrers del poble, passar el pont sobre la Muga i seguir pel camí. A partir d'aquí el camí és molt més agrait i segueix molt més d'aprop la Muga, amb diferents salts d'aigua i paratges on es pot aturar, deixar les bicis i recuperar forces a les taules que s'hi han instal·lat.

Després d'arribar a Boadella, ràpidament recular cap a casa que feiem tard. La tornada, com que el camí és bó la vam fer molt ràpida i poc més tard de les 10 ja estàvem de tornada a Vila-sacra. Dues hores trenta minuts per fer 49'9 quilòmetres i conèixer una nova ruta de la nostra comarca. Molt recomanable i val la pena que la descobriu vosaltres mateixos.

Fins aviat companys, salut i cames.

dilluns, 22 d’agost del 2011

I TRIATLÓ POPULAR DE MUNTANYA DE DARNIUS

El proper diumenge 28 d'agost Diversport organitza a Darnius una nova triatló popular, aquesta de muntanya. Continuant amb el seguit d'esdeveniments esportius que està organitzant Diversport a la nostra comarca aquest estiu i després dels èxit de les anteriors proves, ara toca una de muntanya.

La sortida serà a les 9 del matí i seran 600 metres de natació al pantà de Boadella, 12 quilòmetres de btt pels voltants del pantà, força trencacames i finalment, per fer-ho una mica més dur, 2'8 quilòmetres de cursa a peu, diem que amb poc pla, amb un preu de la inscripció de 18,-€.

Fins ara només en Gerard es va atrevir a Portbou amb la seva primera triatló, per tant ja va obrir el camí, a veure si algú el segueix. De moment ja us vaig dir que jo no però això si amb en Gerard farem la kayakló per parelles. Si no hi ha res de nou en Sergi i en David també la faran. Necessitem més parelles del Cames. Us aniré informant però aneu pensant. Fins aviat, salut i cames.

dimarts, 16 d’agost del 2011

IV CURSA DEL FAU (14/08/2011)

Aquesta vegada el protagonisme toca a en Modest, l'Albert i un nou simpatitzant del Cames, en Periku, que ni més ni menys es van enfrontar a la cursa del Far, mitja de muntanya i de les dures amb més de 1100 metres de desnivell positiu.

La crònica és d'en Modest que tot i que no s'esplaia gaire anem millorant i ja les seves cròniques són el triple del que eren al principi. Gràcies Modest. Ja us deixo amb el relat però abans felicitats a tots tres per la cursa, no tothom és capaç de còrrer/caminar quasi quatre hores.

"Repte aconseguit!!!!, però no sense patir i molt.

Un cop arribats a Maçanet cap a 2/4 de vuit, anem a la plaça on hi ha la sortida a recollir el dorsal. Es comença a notar l'ambient de cursa, gent i cotxes amunt i avall pels carrers del poble. Ens canviem i cap a la sortida. Per animar-nos, abans de començar a córrer, ens comuniquen que el recorregut és una mica més llarg que una mitja marató, collonut, només ens faltava això.



Tret de sortida i a suar, com quasi sempre ens quedem cap a la cua a un ritme d'anar fent i ja arribarem com calgui, entre pujades i baixades, el primer avituallament, sembla que de moment anem bé de temps. A partir d'aquí ens foten per un corriol molt llarg i amb molta pendent, de moment s'ha acabat còrrer, caminar ràpid i anar pujant fins arribar al segon control, a l'ermita del Fau (979 m.). Menjar, beure i començar el tobogan de pujar i baixar fins arribar a la carena.

Vistes impresionants i la calor començava a apretar de valent al llocs on no hi ha arbres. En una baixada força forta, patacada d'en Periku contra un arbre sense gaires conseqüències, alguna rascada a prop d'un ull i els genolls un mica pelats. Assistència mèdica rapida i cap avall.

Es comença a fer llarg però anem fent, de moment sembla que s'han acabat els corriols i enganxem pista, cosa que ja permet agafar una mica més de ritme. Anem combinant el caminar amb el córrer i fent camí ja hem passat l'avituallament de Tapis. Sembla tot baixada, però no, encara queda alguna muntanyeta per pujar. En un corriol de baixada molt trencat, segona patacada d'en Periku, aquesta vegada la cosa sembla molt més sèria, pelats a les mans i un gran cop al genoll, cosa que ens fa patir una mica per que s'hagués fet mal i no pogués continuar, però de moment sembla que pot seguir i anem fent.



Ja sentim el trànsit de la carretera que arriba a Maçanet i això ens anima a fer un últim esforç i acabar la cursa , si senyor!!!, ja estem entrant al poble, volta cultural per dins del poble i per fi, l'arribada, amb un temps de 3 h, 34 m creuem la línia de meta, l'Albert, en Periku i en Modest."








Fins aviat, salut i cames.


divendres, 12 d’agost del 2011

I TRIATLÓ POPULAR DE PORTBOU (07/08/2011)


Un nou èxit pel Cames Ajudeu-me. En Gerard, primer participannt del Cames a una triatló i primer en acabar-la.

Diumenge passat es va fer a Portbou la primera triatló popular, la tercera que organitza Diversport aquest estiu a la nostra comarca, amb èxit total de participació, amb més de 170 "finishers populars" entre ells en Gerard. També van participar amb ell dos amics, en Luque i en Fran, que també s'estrenaven com ell.

A les nou del matí, L'Àlex Genova, (campió d'Espanya de btt 2010), va donar la sortida a la prova. La temperatura era força bona per fer esport però potser l'ambient no era prou calurós per ficar-se a l'aigua a les nou del matí. Ràpidament però tothom va entrar en calor per fer els 600 metres de la prova de natació.

Pel públic és difícil seguir als seus amics, familiars, coneguts,... però el que si es veu és que el grup s'estira moltíssim per davant i per darrera i al mig queda el gran grup. En poc més de 8 minuts ja va sortir de l'aigua el primer classificat, (a mi que no m'agrada nedar em sembla increíble per una triatló popular), la tercera a sortir de l'aigua, una dona, no hauria de ser destacable però ho és, entre tant d'home sortir la tercera té molt de mèrit.

En Gerard va trigar una mica més, uns 15 minuts però a "tope" per pujar-se a la bici i fer els poc més d'onze quilòmetres, quasi 4 dels quals pujant al Coll del Frare (202 metres).

A la transició va agafar una mica d'aire, es va calçar, es va posar el casc, va agafar la bici i cap a la ruta. Abans en Luque i en Fran, ja havien passat i havien començat la ruta en btt.

Només sortir del passeig amb la bici ja començava la pujada, amb prou feines recuperaven l'aire al sortir de l'aigua ja la carretera pujava, uns quatre quilòmetres per asfalt fins arribar al Coll del Frare, per començar després ja la pista i fer la segona part del recorregut ja de baixada cap a Portbou.

Al tram de btt el campió va acompanyar al primer classificat de la prova durant el recorregut i suposo que el va esperonar per que a l'arribada de nou al passeig, havia tret més de tres minuts al segon classificat que arribava quan ja havia començat la cursa a peu feia uns minuts.

Per veure els nostres ja vam haver d'esperar una mica més i el primer en Luque, el més habituat a la btt i amb molts quilòmetres a les cames, poc després en Fran i al cap d'una estona el gran Gerard, això si, es va notar que el seu fort no és la bici i menys pujant, (hem de millorar per la kayakló, jajaja...).

Al final, el guanyador uns 45 minuts i aconseguia la seva segona triatló de les organitzades per Diversport. En Luque poc més d'una hora dos minuts, uns minuts més taarrd en Fran i en Gerard, amb el seu "numerito" a l'arribada, poc més d'una hora 15 minuts, Felicitats!!!

Una altra prova al llistat del Cames que s'amplia setmana a setmana. Ara toca protagonisme a en Modest que crec que té a tope la Cursa del Fau, un altre repte important però a l'abast del Gran Modest. Esperem tenir notícies la setmana vinent amb una gran crònica que espero em faci arribar.

Fins aviat, salut i cames.


dimecres, 3 d’agost del 2011

IV CURSA DEL FAU

El proper diumenge 14 d'agost es farà a Maçanet de Cabrenys la quarta edició de la Cursa del Fau. És una cursa de muntanya de 21'5 quilòmetres i 925 metres de desnivell positiu, per tant, exigent, que es pot fer caminant o corrent.

El recorregut passa pels cims del Fau, Bach Grillera i la Gavarra (1100 metres) i per les ermites de Sant Pere dels Vilars, de Sant Briç de Tapis i de la Mare de Déu del Fau.

La sortida pels caminadors es farà a les 7 del matí i la dels corredors a les 8:30. Les inscripcions ja estan obertes i el preu és de 12,-€ pels federats i de 15,-€ pels no federats. Hi haurà avituallaments i regal de samarreta tècnica per tots els participants. A més podeu ser un dels afortunats si us toca per sorteig una de les tres sabatilles Asics que es sortejaran entre els participants.

Animeu-vos, és una prova exigent però que val la pena. Salut i cames.