dijous, 28 de juliol del 2011

I TRIATLÓ POPULAR DE PORTBOU


El proper diumenge 7 d'agost Diversport organitza a Portbou una triatló popular. Continuant amb el seguit d'esdeveniments esportius que està organitzant Diversport a la nostra comarca aquest estiu i després dels èxit de les triatlons de Ventalló i de Sant Pere Pescador, Portbou seràa la tercera cita pels triatletes.

La sortida serà a les 9 del matí i seran 600 metres de natació, 11 quilòmetres de btt amb desnivell inclós i finalment 1'7 quilòmetres de cursa a peu, assequible per tothom, amb un preu de la inscripció de 15,-€ el més de juliol i de 18,-€ els primers dies d'agost.

Fins ara cap membre del Cames s'ha atrevit amb la triatló però crec que a Portbou podem tenir l'estrena d'un membre del Cames. Com no podia de ser de cap més altra manera en Gerard segurament serà el primer. A veure si la resta us animeu, jo com que no sé nedar de moment no però si n'aprenc durant aquest any potser el vinent ho intento.

Ja comentareu el que us sembla el tema de les triatlons i espero deixeu ànims per en Gerard. Fins aviat, salut i cames.

dimarts, 26 de juliol del 2011

I FIGUERES RUNNING NOCTURNA (23/07/2011)


El passat dissabte a la nit es va fer a Figueres la I Running nocturna, organitzada per Diversport, amb poc més de 7 quilòmetres de recorregut pels carrers de Figueres. Un total de 187 participants es van inscriure a la cursa, que per ser la primera edició no està gens malament.

A la sortida hi havia molts coneguts, amics i habituals d'aquestes curses. Alguns d'ells s'estrenaven al mon de les curses, per tant molt bona noticia, sempre està bé que la gent es vagi animant no només a fer esport sino també a participar a les curses populars, benvinguts i felicitats.

Del Cames, tot s'ha de dir, poca participació, només doss membres, un veterà, en Gerard, habitual de les curses i crack mediàtic del Cames, i un novell i "jove valor", el meu germà Isaac, que juntament amb uns amics seus s'estrenava al mon de les curses després de poc més de tres mesos de dur entrenament.

La sortida va ser molt puntual, només passaven dos minuts de les 10 de la nit, i la va donar l'Imma Clopés, (que com que sé que li "agrada molt això, direm que és ex-atleta olímpica a Atenes i Sydney a la prova d'heptaló, a més d'haver participat a diferents campionats europeus i ibeoramericans, i haver guanyat la "tira dde campionats d'Espanya), ara si ho llegeix segur que rebo algun missatge, trucada o correu dient-me que per que ho faig això, etc...

Sortida i a còrrer. Primera volta a la Rambla i direcció plaça de l'Ajuntament, per anar al carrer la Jonquera i al Parc de les Aigües. Només sortir, el grup ja s'estira i els habituals ja agafen els primers llocs seguits de tota la massa popular, entre ells molts debutants, (segons vam poder sentir abans i després de la cursa).

Segons els participants, el recorregut estava molt ben senyalitzat i no hi va haver cap problema i tothom va poder els poc més de set quilòmetres sense incidències, això si amb sorpresa final a l'entrada de la Rambla ja que no s'acabava allà directament, s'havia de fer una volta sencera amb final a l'interior de la Rambla.

El guanyador poc més de 25 minuts i habitual a guanyar a les curses de la comarca, també havia guanyat a El Far d'Empordà, cursa també organitzada per Diversport. En Gerard, a la seva línea, 35 minuts després d'un final a l'sprint però acabat abans d'hora degut a la volta sorpresa a la Rambla. De totes maneres, un crack en plena forma i durant aquest estiu, el David Hasselhoff del Cames, (pels que no ho sabeu, el podreu trobar a les platjes de L'Escala fent de socorrista).

El nou "jove valor" del Cames, l'Isaac, va aconseguir la seva primera fita, acabar la cursa, tot i els 500 metres de més finals, i fer-ho en menys del temps previst, poc més de 47 minuts. Esperem que segueixi com a mínim fins a Vila-sacra i no tingui una retirada precipitada del mon de les curses.

A tots dos, moltes felicitats i gràcies per representar al Cames a una cursa més.

Referent a la prova, felicitar als organitzadors per la cursa i per la feina que fan a la comarca organitzant curses, duatlons, triatlons,..., esperem que això segueixi, salut i cames.

dissabte, 16 de juliol del 2011

I FIGUERES RUNNING NOCTURNA


Ja la tenim aquí, la Figueres Running Nocturna que organitza Diversport el proper dissabte 23 de juliol amb sortida a les 22:00 a la Rambla de Figueres, per fer un recorregut de 7 quilòmetres per la ciutat per arribar novment a la Rambla.

Hi haurà obsequi per tots els participants i premis als tres primers classificats de les categories masculina i femenina.

Les inscripcions ja les podeu fer a la web de diversport, www.diversport.es i el preu és de 15,-€. Animeu-vos.

Salut i cames.


MARATÓ BTT 100KM/2500 POSITIVA (19/06/2011)


Amb retard però us faré una petita crònica, amb el que m'ha explicat en Dani, del que va ser la primera marató btt 100km, (i no sé si hi haurà una segona edició), que va tenir força participants tot i la duresa de la prova.

Al final jo no hi vaig anar, no em vaig veure amb cor de fer els 100 km havent entrenat només els diumenges i en Dani si va tirar endavant amb el repte.

A la sortida tot eren nervis per començar a fer quilòmetres i provar l'experiència. A la sortida tot preparat i sortida força puntual. Deseguida camí direcció a Lladó per anar a buscar la pujada a l'Estela. D'entrada, tot i no ser competitiva, els més forts ja van sortir a un ritme molt ràpid comparat amb la resta i més esperant 100 quilòmetres per davant.

A poc de començar la pujada primers problemes amb la senyalització i primers dubtes amb el camí a seguir donat que els rètols durant tot el trajecte estaven clavats a terra i no tots especificàven si el camí era el de 50 o el de 100. Sort de l'Agustí, un amic d'en Dani, que anava amb el gps i va poder confirmar la ruta bona.

Després d'una primera pujada dura i amb dificultat tècnica per les pedres, (els que hi heu anat ja sabeu com és el camí), s'arribava al primer avituallament. Un altra problema, ja quasi havia passat tothom i ja no els quedava aigua, increíble però cert. Dossificant l'aigua i arreplegant el que podia de tot arreu en Dani va continuar camí però ja amb el neguit de saber si tindria prou aigua, quedava molt de camí, feia calor i encara molta pujada.

Va continuar camí amb el seu amic Agustí, esperant-lo a estones per que començava a tenir dificultats per portar un ritme constant. Abans però del segon avituallament un altre tram de pujada que va fer al seu ritme però allà un problema que ja començava a ser greu. No els quedava aigua tampoc i hi havia altres participants que ja plegaven per que no hi havia aigua, el camí era complicat i encara faltava molt.

En Dani, emprenyat, va agafar l'aigua que els quedava als nois que donaven per acabada la seva participació, va aprofitar per menjar alguna cosa i va acabar d'esperar al seu company. Un ccop va arribar, una mica de descans i a estirar-lo per continuar per que ja es feia tard.

Més camí de pujada i pujada amb unes vistes impressionants ja pujant al Bassegoda, que tot i que alguns quilòmetres els va haver de fer a peu per no carregar massa les cames, valien la pena aturar-se a fer fotos i veure el paisatge.

Per sort, a l'avituallament del menjar, hi havia alguna cosa de menjar, tampoc hi havia aigua però va poder menjar una mica abans d'acabar de fer els trams de pujada. En aquest punt ja tenia assumit que havia de passar amb l'aigua que tenia i la que trobés pel camí a alguna font. A l'avituallament li van dir que els que anaven per davant no anaven molt lluny però que per darrera ara ja ell era el darrer per que tothom ja havia anat abandonant. Li van demanar si ell continuava i com bon taure va dir que si, que fins al final, "ja podeu avisar a l'arribada que m'esperin, que jo l'acabo".

Un cop va començar ja la baixada, més o menys al quilòmetre 65, va posar la màquina a tope per fer una baixada ràpida i intentar recuperar alguna cosa. El següent avituallament ja no existia i a uns 10-15 quilòmetres de l'arribada el van anar a trobar els de l'organització per demanar-li que plegués, increíble, després de quasi 90 quilòmetres li demanen que plegui, al·lucino, en comptes d'animar-lo...

Lògicament va passar i va arribar a la meta a on ja quasi no quedaven ni els de l'organització que ja ho tenien quasi tot desmuntat, lamentable rebuda a en Dani i per a qualsevol persona que hagi fet una prova d'unes 11 hores, més de 9 a sobre de la bici.

Tot i jo no hi vaig participar, després del que em va explicar en Dani i algun altre participant, m'agradaria comentar que l'organització no va superar la prova. Increíble que ja al primer avituallament no hi hagi aigua, tampoc a cap dels següents, pels participants que anaven a la "cua". Increíble que arribis a un avituallament i ja no existeixi. Increíble que arrribis a la meta i ho tinguis quasi tot desmuntat. Increíble que hi hagi participants que es perdin i facin 130 km i els hagin d'anar a buscar les seves parelles en cotxe. Increíble que no es respecti l'esforç dels participants, Increíble que després de més de 9 hores es "recomani" que ho deixi còrrer. Increíble...

En fi, em sap greu ser tan crític amb un grup que organitza una prova per tothom però és el que he recollit de la gent amb la que he parlat i comentaris que m'han arribat.

Salut i cames.