diumenge, 27 de març del 2011

2ª CURSA URBANA DE SANT JOSEP DE FIGUERES (27/03/2011)

Segona edició de la cursa urbana de Sant Josep de Figueres passada per aigua, sobretot la primera meitat ja que a la segona part la pluja a parat. Tot i la pluja la prova s'ha fet sense massa problemes.

De bon matí, els organitzadors ja ho tenien quasi tot preparat per rebre els corredors i començar a entregar els dorsals. Força ambient desde primera hora tot i que el cel estava núvol i amenaçava pluja com s'ha confirmat poca estona abans de donar la sortida.

Avui del Cames, la Beth, en Marià, en Modest, en Gerard i jo. Ha faltat gent, esperem que a la propera s'animin. Al ser a Figueres, però, molts coneguts disposats a fer 10 quilòmetres i donar el millor. Entre ells hem vist a en Marc i en Manu, que encara tenien la forma de la seva estrena a la marató a principis de mes a Barcelona, desde el Cames la nostra felicitació.

A l'hora de sortida, plovia ja força, sense arribar a molestar. Molta gent a la sortida per animar, tot i el temps, i durant molts metres del recorregut i l'arribada. A veure si desde els organismes competents de Figueres ho veuen i deixen fer una cursa urbana de veritat a Figueres, sembla que no siguin conscients de la gent que porta a una ciutat o poble una cursa popular i la vida que donen. Gent amb ganes de fer-ho que da clar que n'hi han, falten facilitats.

A la sortida, com l'any passat, pujada d'entrada, fins la plaça de la tramuntana, per tant, tothom a tope de pulsacions. A continuació baixada i resultat, un primer quilòmetre molt ràpid. He afluixat el ritme ràpidament i en Gerard s'ha enganxat a mi i hem fet quasi tota la cursa junts.

Pel camí hem vist a en Santi Vila, aquest any com a espectador, i molta gent al carrer. Superades les dues pujades següents hem enfilat per primera vegada en carrer Sant Pau desde el seu inici per completar la primera volta, a molt bon ritme segons anàvem comentant amb en Gerard.

A l'inici de la segona volta hem afluixat una mica i baixant en Marià, que ès una màquina, ens ha atrapat, ha agafat aire durant un minut, i ens ha deixat enrrera en no res. Una màquina.

En fi, "l'hem deixat" i nosaltres hm seguit a "lo nostre", una altra pujada, ja quasi a les "últimes", una curta baixada i la darrera pujada per després encarar i recuperar una mica per la recta del carrer Sant Pau.

Allà en Gerard ha marxat per que jo una mica podia però al seu ritme ni parlar-ne. Un darrer esforç al final on m'esperava l'Abel per fer els darrers metres que hem fet a l'"sprint" i m'ha guanyat ell. Al final en Modest ha arribat tot darrera meu baixant també dels 50 minuts com ja comença a ser habitual a tots els membres del Cames. Tots contents.

Felicitar a l'organitzador i esperem repetir a aquesta cursa l'any vinent. Pel que fa als Cames, diumenge vinent hi ha cursa a Girona, segurament en Modest, en Gerard i jo anirem, algú s'anima?

Salut i cames.


dijous, 24 de març del 2011

XIV CURSA 10 KM DE GIRONA

Us avanço ja la propera cursa després de Figueres, serà el 3 d'abril a Girona, la cursa dels 10 Km de Girona coneguda com la cursa d'Esports Parra.

Ja teniu el dia i la distància, comentar també que la sortida és al C/ migdia, 1 de Girona, davant de la botiga d'esports Parra, a les 10 del matí. La cursa serà control·lada per xip i hi haurà un màxim de 1000 participants. Al final hi haurà regals als participants.

La inscripció a la cursa són 10,-€ un dels quals es donarà a la Fundació Oncolliga de Girona, el mateix dia de la cursa seran 13,-€. Ho podeu fer a www.esportsparra.com

Ja parlarem diumenge a Figueres què fem, si hi anem o no. Fins diumenge, salut i cames.

divendres, 18 de març del 2011

2ª CURSA URBANA DE SANT JOSEP A FIGUERES

Ja ha passat un any i tornem a tenir aquí la 2ª Cursa Urbana de Sant Josep a Figueres. Celebrar doncs que els organitzadors hagin mantingut la cursa donada la dificultad que té organitzar una activitat com aquesta. Felicitats.

Les inscripcions es poden fer per internet fins dimarts 22 de març a la web de l'associació, www.amicsdesantjosep.cat a un preu de 12,-€, amb un màxim de 500 participants. Si el dia de la cursa no s'ha arribat al màxim hi haurà la possibilitat d'inscriure's però limitat a 50.

A partir de les 8:15 es podran recollir dorsals i la sortida es farà a la Rambla a les 10 del matí. El recorregut és el mateix de l'any passat. Hi haurà bossa regal al final amb samarreta tècnica, entrepà, beguda i fruita. També xocolatada per tothom amb l'entrega de trofeus.

L'any passat vam ser 6, espero que aquest any superarem aquesta xifra, no és molt difícil, per tant, aneu afegint els vostres comentaris i preparant les samarretes.

Fins aviat, salut i cames.

dimecres, 9 de març del 2011

I MARXA SALINES-BASSEGODA A CISTELLA

El proper diumenge 13 de març es farà a Cistella la primera de les 4 marxes que organitza les Salines-Bassegoda i Sappysport.

Seran marxes que es podran fer a peu o corrent. La sortida serà a les 9 del matí a la plaça de Cistella i les inscripions es podran fer abans de la sortida, amb un preu de 7 euros.

Hi haurà avituallaments durant el recoregut i entrepà al final de la cursa o caminada.

El recorregut tindrà uns 14 quilòmetres, dels que el 95% serà per pistes o camins.

Si el temps acompanya espero que ens poguen veure allà. Fins aviat, salut i cames.

diumenge, 6 de març del 2011

17ª MITJA MARATÓ DE BANYOLES I IV VOLTA POPULAR A L'ESTANY (06/03/2011)

Al final només hi hem anat dos a Banyoles, en Gerard i jo i de moment només a fer la Volta popular a l'Estany.

Hem arribat aviat a Banyoles per que com que ho vam decidir a darrera hora cap dels dos ens havíem inscrit per internet i ho havíem de fer abans de les 9 del matí a la sortida, tot i que la sortida de la volta era a les 10 del matí.

Com altres anys hi havia força ambient tot i que si som sincers, aquest any si que s'ha notat de veritat que a Barcelona feien la marató i que molta gent hi havia anat. Hi havia menys participants, tant a la mitja com a la volta, i també menys públic, però el matí ha acompanyat i ha fet un dia esplèndid. Per sort per la mitja de Banyoles, que crec que val molt la pena pel seu recorregut, la marató de Barcelona de l'any vinent s'ha passat a finals de març, el 25, per tant segur que hi haurà més participants i per què no, bons atletes que prepararan la marató uns quinze dies més tard.

La sortida de la mitja puntual i la de la volta també. Amb en Gerard hem sortit a passar-ho bé i no forçar massa la màquina, masses mesos sense fer cap cursa i amb molts pocs quilòmetres a les cames i s'ha de començar desde el principi.

Els primers quilòmetres desde darrera i sense forçar. Com que hem sortit desde el darrera hem anat avançant gent tota la cursa (crec que és la primera cursa que faig que no m'ha passat ningú :-)))) hem començat tant tranquils i desde darrera que no ha estat molt difícil fer això.

Un cop ens hem apropat a la meitat de la cursa i quan ha començat la pujada per carretera llavors ja si que hem apretat una mica. En Gerard ha pujat una mica i d'entrada no l'he pogut seguir però el fet d'anar avançant gent ha fet que no baixès el ritme i a mitja pujada ja estava amb ell una altra vegada.

Desde llavors ja no hem parat. Hem apretat per acabar d'arribar a dalt i amb la poca baixada que hi havia en Gerard ha forçat una mica més però jo ja no podia forçar més. Ha marxat uns metres i ja no els he pogut recuperar mai, poc a poc ha anat marxant tot i que per sort mai l'he perdut de vista i m'ha servit de referència fins l'arribada.

Al final, un temps d'uns 31 minuts per en Gerard i sobre els 31'20" per mi. Molt contents tots dos que haver fet aquest temps ja al principi de les curses i sense haver fet gaires quilòmetres.

A l'arribada, un speaker dinamitzador, simpàtic i incansable, donava l'arribada de tots els que podia, al principi amb els populars de la volta i ja amb l'arribada dels de la mitja combinant tot el que podia. Per cert, el de la mitja ha fet una hora nou minuts i cinquanta segons, una marca que segons l'speaker no es feia desde l'any 1998. La veritat que el tiu era una màquina, ha tret uns dos minuts al segon i ha fet la mitja desde el quilòmetre nou fins al final tot sol.

Hem fet l'entrepà, hem vist l'arribada, dutxa i cap a casa després de recuperar les sensacions de les curses mesos desprès de la darrera. Per sort, ara en venen moltes quasi seguides.

Ens veiem a la propera, salut i cames.