dilluns, 14 de juny del 2010

II MARXA POPULAR DE LA CIRERA A LLERS 13/06/2010


De nou la marxa popular de la Cirera va concentrar el major nombre de membres del Cames Ajudeu-me en una prova, aquest any.

Tots, l'Helena, en Jordi, en Modest, en Jose Manuel, en Manolo, en Marià, en Gerard, en Sergi, no recordo en nom del company d'en Jordi, perdoneu, i jo mateix, equipats amb les samarretes del Cames Ajudeu-me, vam participar a una de les dues opcions de la marxa, la curta d'uns 8 quilòmetres i la llarga que eren poc més de 16 quilòmetres.

El matí va començar amb un ambient més fresc del que és habitual per l'època i l'ambient era prou bo per còrrer. Força moviment abans de començar a la zona d'inscripcions i cap a la sortida. Allà, amb una mica de retard, ees va donar la sortida conjunta de les dues marxes, (abans, la gent que feia la marxa a peu ja havia començat a marxar).

Pel que em va comentar en Modest, la curta era la mateixa ruta que l'any passat però feta en sentit contrari, per tant, tot i ser uns 8 quilòmetres prou dura. La llarga, novetat en aquesta edició, va seguir el mateix recorregut fins passat el segon quilòmetre, allà ens vam separar.

Parlo de la llarga que va ser la que vaig fer jo, va tenir un primer tram de cursa molt agradable, el sol no sortia i el recorregut prou suau com per no carregar gaire les cames d'entrada. A més, el fet de passar entre arbres i amb molta vegetació feia l'ambient força humit i idoni per còrrer.

El recorregut fantàstic, força trams de corriols estrets i amb moltes branques a esquivar, pedres, basses, pujades més o menys dures i llargues i baixades ràpides i tècniques.

El primer habituallament ben situat just abans d'una petita però una mica constant i llarga pujada. Un cop superat el quilòmetre onze aproximadament el més dur del recorregut.

El sol ja havia sortit, s'acumulaven els quilòmetres i van començar els trams de més pujades i baixades amb trams força durs per les pedres i el fet que s'havien acabat els arbres i les ombres havíen desaparegut.

El factor psicològic també va ser important quan a falta de més o menys 3 quilòmetres ja veies el pavelló aprop i l'arribada a tocar però el recorregut girava a l'esquerra per allargar una mica més la cursa i acabar amb les poques forces que quedaven a aquestes alçades.

Al final tots arribats al punt de sortida vam passar una bona matinal esportiva, vam menjar l'entrepà i acomiadar-nos, en principi, de les curses fins el més de setembre, que a l'estiu fa molta calor i les curses quasi desapareixen. Això si, continuarem sortint en bici els diumenges i qui vulgui que s'apunti o proposi rutes per fer.

Manteniu-vos en forma aquest estiu que després costa molt tornar a estar al dia. Companys, fins aviat i salut i cames.

dijous, 10 de juny del 2010

II MARXA POPULAR DE LA CIRERA A LLERS

La marxa popular de la cirera de Llers repeteix després de l'èxit de la primera edició. Aquest proper diumenge 13 de juny a Llers es farà la segona edició d'aquesta marxa pels voltants de Llers.

Aquest any hi ha algunes novetats, la més important, que hi haurà dos recorreguts, un 8 quilòmetres i un altre de 17 quilòmetres aproximadament, tots dos al 100% per terra. Les altres dues novetats són que s'avança l'hora de sortida a les 8:30 del matí i que al final es faran sortejos amb els números de dorsal dels participants.

El preu de la inscripció és de 5 euros i al final hi haurà fruita, entrepà, aigua i com l'any passat dutxes al pavelló. La sortida i arribada seran al Mas Vidal, aprop del pavelló.

Ja recordeu l'edició de l'any passat a on el Cames Ajudeu-me va aportar molts participants a la marxa, esperem repetir aquest any l'èxit de l'any passat, us hi esperem a tots, els 8 quilòmetres la fan accessible a tots vosaltres, animeu-vos.

Espero que ens podem veure tots diumenge i fer-nos una foto de grup com la de l'any passat. Deixeu el vostre comentari per saber si vindreu o no.

Fins aviat, salut i cames.

dilluns, 7 de juny del 2010

SORTIDA BTT DIUMENGE 06/06/2010

Al final ni cursa del Cap de Creus Cadaques ni marxa dels 8 pobles en btt. La primera massa mandra i lluny per anar-hi sol i la segona començava massa tard i segurament haguéssim tornat molt tard.

Amb en Jordi vam decidir que sortiríem per lliure a fer una volta en bici i anar fent quilòmetres per sortides més dures més endavant.

Vam quedar a les 8 del matí i abans de sortir només havíem decidit anar fins a Vilameniscle i allà decidiríem com completar la ruta. Vam trigar una hora quinze minuts en arribar. Les forces estaven bé i vam decidir continuar pujant una mica més i anar decidint sobre la marxa.

Vam pujar més fins a l'encreuament que ens portaria pel GR i que després de baixar una mica hi havia dues opcions, ja continuar baixant fins a Valleta o bé baixar una mica i després començar a pujar el Puig d'Esquers fins a on començava la seva part més dura. Vam decidir la segona.

Vam superar el tram de pujada més dura força bé i les darreres rampes, encara més dures, també bé però amb una mica d'esforç. A partir d'aquí, totalment descartat pujar al Puig d'Esquers, massa aviat per aventurar-nos tant. Vam decidir però fer un tram que encara no havíem fet desde aquest punt, seguir ruta endavant vorejant la muntanya i anar a buscar l'altra cara per on es puja el Puig d'Esquers desde Colera.

Aquest tram no té gaire dificultat però sempre va tirant una mica cap amunt i això després de vàries pujades ja es fa notar a les cames. Un cop vam arribar al dipòsit d'aigua, comencem la baixa del Puig d'Esquers pel costat de Colera.

Vam fer un ràpid descens, la pista estava força bé i millorada d'anys d'enrrera, fins a Garbet per un cop allà agafar carretera fins a Llançà. En aquest moment van començar a caure quatre gotes però que es van agrair durant el camí de tornada.

Un cop a Llançà on vam arribar a bon ritme, només vam haver de superar un parell de trams de pujada, Valleta i baixada fins a Vilajuïga a molt bon ritme, ja fins a casa després de 56'8 quilòmetres i tres hores quinze minuts, una bona sortida en btt.

Fins aviat, salut i cames.

dimarts, 1 de juny del 2010

X CURSA CAP DE CREUS - CADAQUES

L'altra proposta per aquest cap de setmana és la X Cursa Cap de Creus - Cadaqués. Aquesta prova es va suspendre el cap de setmana passat i finalment es farà aquest diumenge 6 de juny.

La sortida de la prova es farà a les 9:30 del matí i les inscripcions s'hauran de fer al Pavelló municipal Es Quatre Camins a partir de les 8 del matí. El preu serà de 5 euros. Hi haurà servei de dutxes i guardarroba, entrepans a l'arribada i premis pels guanyadors. Suposem que hi haurà algun regal de record.

La distància és d'aproximadament 10'5 quilòmetres i pel que sabem d'altres anys el recorregut és pel Cap de Creus per arribar al Passeig de Cadaqués, és a dir, un recorregut per una zona privilegiada.

Animeu-vos. Fins aviat, salt i cames.

III MARXA POPULAR EN BTT DELS 8 POBLES DE CAPMANY

Per aquest proper cap de setmana tenim dues propostes. La primera és a Capmany i és una sortida en BTT. Serà la III edició de la marxa dels 8 pobles per que passa pels termes municipals de 8 pobles.

Aquesta sortida serà el proper diumenge 6 de juny i la sortida serà a la zona poliesportiva de Capmany a les 9:30 del matí. Les inscripcions s'hauran de fer de 8 a 9 del mateix matí a la mateixa zona.

Hi ha previstos dos recoreguts, un de 15 quilòmetres i un altre de 35 quilòmetres aproximadament. El recorregut serà d'un 50% pista i un altre 50% corriols, per tant els que hi volgueu anar prepareu-vos per que la dificultat hi serà. La prova passa per Capmany, Cantallops, La Jonquera, Agullana, Darnius, Biure, Vilarnadal i Sant Climent.

No informen del preu de la inscripció però si sabem que hi haurà servei de dutxes, entrepans a l'arribada i premis pels guanyadors. També algun regal de record per participar.

Animeu-vos. Fins aviat, salut i cames.