dilluns, 29 de juny del 2009

SORTIDA TERRADES - RUTA 22 (28/06/2009)


Gran sortida la que vam poder fer i gaudir el diumenge. Vam quedar una mica més d'hora que normalment, a dos quarts de vuit a Vila-sacra. Habíem de carregar les bicis i arribar a les vuit a Terrades on havíem quedat amb el Modest per fer la ruta. Vam ser prou puntuals a arribar, com a molt cinc minuts sobre les vuit.

De Vila-sacra vam sortir en Josep, en Manolo i jo mateix, (baixes en Dani, sopar...., i en Jordi, vacances). Vam recollir a en Santi a Figueres, (baixa de Figueres, en Marià, vacances). A Terrades, en Modest i el seu fill, en Lluís, l'Albert i en Jose Manuel, (com enganya aquest home, va anar en bici de Figueres a Terrades, va fer la ruta, bé una mica més per que les pujades les feia dues vegades, i va tornar en bici a Figueres, es va fer, mínim 55-60 quilòmetres, en fi...).

Comentar que el futur de cames està assegurat amb el fill d'en Modest. Ara bé, que el seu pare li compri una bici nova que no funciona bé el canvi, :-))))))

Vam començar per asfalt amb una petita pujada i una mica de baixada fins a trobar el camí de la ruta a Palau Surroca on van trobar la primera pujada de la jornada, com totes, curta però intensa. Era camí bó, amb algunes pedres però força ample. Cap problema amb la pujada, tots bé deixant de banda que el cor ja estava a tope per la resta del matí. Així continuem direcció a Cistella. Bons camins, amb dues bones pujades molt intenses però també amb un agradable recorregut per camps, boscos, tant fruiters com d'alzines, que feien molt agradable el camí.

Constants pujades curtes però intenses i baixades una mica més llargues i amb no massa pendent però que degut a les pedres li donaven prou alicient per baixar concentrats. Entrades a boscos amb passos estrets, basses que en Lluís no perdonava i que havia de travessar totes, petites rieres que s'havien de travessar, corriols molt estrets, amb punxes i arbres al mig del camí i per on només passava una bici i on tots havíem d'anar en filera. Una gran bassa al final del corriol i sortida casi a Llers.

Desde Llers a Terrades, uns quqtre quilòmetres, per carrretera la majoria i la resta per un camí. Els primers ens vam avançar pensant que tornàvem per carretera, però en Modest, en Lluís i l'Albert van tornar una estona per un camí fins a Terrades. Una sortida més curta del habitual en quilòmetres, vint-i-sis, però més entretinguda i intensa en pujades, baixades, boscos i corriols. Tornarem a repetir segur.

Com sempre us aninem a participar cada diumenge amb la sortida que preparem.

Fins aviat, salut i cames.

dimecres, 24 de juny del 2009

DESCRIPCIÓ RUTA 22 SALINES-BASSEGODA

Recordeu companys que el proper diumenge 28 de juny tenim previst fer la ruta 22 de les Salines-Bassegoda guiats per en Modest, promotor d'aquesta sortida.

No ho havíem fet abans però aprofitant que farem una de les rutes marcades a la nostra comarca, us farem una breu descripció de la mateixa i us informem que a les Salines-Bassegoda en tenen 33 de marcades i per tant, molts quilòmetres per fer. Hi ha de totes les distàncies i nivells de dificultat, desde 8 fins a 56 quilòmetres i de dificultat baixa o fàcil, verdes, fins a molt difícils, negres.

La que farem el proper diumenge és de nivell mitjà, blava, i té aproximadament un recorregut d'uns 21 quilòmetres i un desnivell d'uns 130 metres, per tant, accessible per tothom. Tot i que nosaltres sortirem de Terrades, (la ruta és circular com totes les de les Salines-Bassegoda), segons el trípic editat pels promotors de les rutes, la sortida s'hauria de fer desde Cistella.

Així us faig la transcripció literal de la descripció de la ruta que es fa desde l'Associació de municipis Salines-Bassegoda:

"La sortida de Cistella passa pel pla de Camps per enfilar la serra de l'Illa. Des d'aquí, pel pla de Palau, s'arriba al veïnat de Palau-surroca. Pel pla de la Roca arribem a Terrades. Tombarem direcció sud, enmig de boscos de riera i pinedes, seguint la ruta del GR-2 per arribar a Vilarig, passant per sota el seu castell. Descendirem suaument fins a arribar a Cistella per l'oest."

Espero que us agradi la ruta proposada per en Modest i recordeu que hem quedat diumenge a les 8 a la plaça Major de Terrades.

Fins aviat, salut i cames.

dilluns, 22 de juny del 2009

TOCATS PER LA TRAMUNTANA (21/06/2009)

Un diumenge més vam sortir en bici alguns membres del Cames, tot i que aquesta vegada vam tenir algunes baixes però amb una alta, en Marià, que finalment es va apuntar a sortir. Les baixes, algunes justificades i altres no, en Jordi, en Santi i en Josep.

Vam sortir com cada diumenge a les 8 del matí de Vila-sacra però aquest cop en direcció Figueres, (la primera vegada desde que vam començar el blog), en Dani, en Manolo, en Marià i jo mateix. El vent de tramuntana bufava però no massa fort. Vam sortir direcció Figueres vorejant el Manol però per darrera de l'Aki fins arribar a la Ronda Sud. Vam travessar Figueres i per darrera l'Hotel Ronda vam creuar direcció Vilafant per la piscina.

Destacable i impressionant les destrosses que han fet als camps i camins de tota la zona de Vilafant, Borrassà i Santa Llogaia. Necessitem infraestructures d'acord però no a qualsevol preu. Realment val la pena veure-ho, (i no val en cotxe per que no s'aprecia realment la magnitud), per ser conscient de la "bestialitat d'infraestructura" que fan, tant l'Ave com la Mat.

Un cop passat Vilafant i arribant a Mas Pau, sorpresa, el camí del darrera de la urbanització, asfaltat. Aquest tros de camí d'aproximadament 1 km era un abocador amb feines a passar en bici per les restes que hi havia i la quantitat de pedres, ara quasi es fa amb els vulls tancats, fins i tot sembla que el cami ja no fa pujada.

Abans d'arribar a Navata una mica de pujada per dintre d'un petit bosquet que ens porta, abans d'arribar a Navata a enllaçar amb la ruta 9 que vam seguir una estona. Per cert, una altra "petita" obra, aquesta de gas, que ha obert un "passadís" pel mig de camps i camins fins a Navata per que passi el gas. Aquest tros de la ruta 9 del millor del dia, amb bons camins per pedalar, entrada a bosquets i pujades, baixades, herba alta, humitat,..., per tornar a la civilització aprop de Pontós on vam notar que començava a bufar fort la tramuntana. Baixada i pedant fort per poder avançar una mica.

A un quilòmetre de Pontós gir a l'esquerre vorejant l'autopista per una baixada ràpida, i amb el camí força millor que la darrera vegada que havíem passat, que ens deixà a l'entrada de Creixell. D'allà a Borrassà i Santa Llogaia, tramuntana i més tramuntana forta.

A Santa Llogaia, què dir, una pena tot el que estan fent a aquella zona. Sense comentaris.

Un cop a Figueres, en Marià ens abandonà per anar cap a casa i la resta vam seguir de tornada fins a Vila-sacra i completar els 41 quilòmetres de la jornada.

Fins aviat companys, salut i cames.

dilluns, 15 de juny del 2009

I MARXA POPULAR DE LA CIRERA (14/06/2009)


M'agradaria començar felicitant als organitzadors de la I Marxa popular de la Cirera de Llers, els Xiquets de Llers, per l'èxit de la seva primera marxa, sobretot pel nombre de participants que va estar molt aprop del centenar de marxadors i corredors. Felicitats i esperem la segona edició.

Ahir, aprofitant aquesta marxa, ens vam trobar molts membres del Club Cames Ajudeu-me a Llers. Si no m'he deixat a ningú, un total de deu, per tant, un èxit total de participació pel nostre club, (i més tenint en compte que hi va haver dues baixes per la "forta competència" que tenia ahir la marxa de la Cirera, coincidint amb les curses moteres a Montmeló.

La trobada va ser a Llers però vam sortir en diferents grups, en Modest, desde Terrades, en Jose Manuel desde Figueres, la Bet, (perdó si no s'escriu així), en Marià i en Jordi, també desde Figueres en un altre cotxe i la resta, en Dani, en Manolo, en Josep i jo mateix en bici desde Vila-sacra. A Figueres se'ns va afegir en Santi per acabar de pujar.

Abans de comentar la marxa dir que la sortida en bici desde Vila-sacra va ser força puntual i només va ser alterada per les dues trucades d'en Santi, per canviar dues vegades de lloc de trobada a Figueres per anar cap a Llers. Una de les anècdotes del tram de bici va ser que al passar pel costat del Castell de Sant Ferran i haver de fer un tram d'uns cinc-cents metres de camí, en Santi i la seva bici de passeig, va haver de fer aquest tros a peu, (problemes amb el coixinets de la bici).


A Llers, força ambient festiu per la fira de la Cirera amb tots els firaires preparant les seves parades per vendre els seus productes als visitants. Al final del carrer, la taula per fer les inscripcions a la cursa. Especialment curiós va ser arribar i veure a en Modest amb el número 1, (probablement una foto per guardar per que no sé si tornarà a fer mai més una cursa amb aquest número reservat als aspirants a guanyar la cursa, jajaja).

Un cop acabades les incripscions dels membres del club les fotos de rigor abans de la sortida. Aquest cop es va afegir també en Joan, patrocinador del club. D'altra banda, a la foto falten en Dani i en Josep que van "desaparèixer" amb les seves bicis.

La marxa pels corredors va començar puntual a les 9:30 amb molta xafogor i forces participants corredors. La sortida pels carrers de Llers va donar pas ràpidament als camins amb moltes petites pujades i baixades que van posar les pulsacions a tope només de sortir.

En Manolo, com sempre, a tope. Va anar tirant amb els de davant els primers metres. Igual que en Santi, que es resistia a quedar enrrera els primers metres, sense pensar que poder faltàven molts quilòmetres per l'arribada i que podria necessitar aquelles forces al final. Un cop passat el primer quilòmetre la realitat li va fer veure quin era el seu lloc. Jo vaig començar fort per tot seguit, veient els continus "puja-baixa" del recorregut, ajustar el ritme a les forces i els quilòmetres que faltaven. En Marià va anar de menys a més a mida que anava veient que els bessons aguantàven. Entre els quilòmetres dos i tres vam trobar la Bet, (que havia fet la sortida deu minuts abans per que la feia a peu), petita parada per fer una foto i continuar la marxa. En Modest i en Jordi, complint amb el ritme de creuer previst. Durant el trajecte, "els animadors ciclistes", Dani i Josep, animàven i feien fotos als membres a pocs quilòmetres de l'arribada. Al final, un cop tots vam haver arribat, a buscar l'entrepà i la fruita per recuperar una mica de forces per fer la tornada en bici fins a Vila-sacra.

Comentant com havia anat, tothom estava satisfet. L'organització bé, el recorregut, tot i la "duresa" al principi, molt bé i ben senyalitzat, tot i una veu discordant d'un dels participants, (no del club), que pel que sembla no hi estava d'acord. Només una petita crítica, la sortida i l'arribada hauria de ser dintre de la fira.

Un petit descans i tornada ràpida en bici cap a Vila-sacra.

Fins aviat companys.

dimecres, 3 de juny del 2009

SOTA MÍNIMS

Un diumenge més vam sortir a les vuit del matí, desde Vila-sacra, a fer una "passejada" en bici. Aquest cop sota mínims donat que només vam ser tres, (vam tenir una baixa a darreríssima hora...). El matí acompanyava per que la temperatura era agradable i el sol no va acabar "d'apretar" durant la sortida.

Vam enfilar el camí de Vilanova de la Muga però un cop allà no vam agafar la ruta habitual sino que vam anar direcció Roses pel camí verd senyalitzat. Vam passar pels aiguamolls amb les "vaques d'aigua" pasturant i algun que altre conill que anava pels camins.

Vam portar bon ritme fins pràcticament arribar a Castelló d'Empúries on una mica abans un petit tros de camí amb l'herba força alta i que no deixava veure per on anava el camí va posar alguna que altra dificultat. També, just abans d'arribar a Castelló, un tros de camí entre arbres amb molta ombra i una mica revirat per millorar la tècnica, i finalment un parells de quilòmetres de relleus per fer pujar el ritme abans d'arribar a Empuriabrava.

Vam entrar-hi pel pont de la rotonda i vam fer camí fins al passeig on hi havia organitzada una cursa ciclista per veterans que la veritat portaven un bon ritme. Nosaltres vam enfilar el camí de tornada vorejant el riu Muga fins a Castelló i d'allà a Vila-sacra. En total uns 38 quilòmetres més que fan que algunes rutes amb pujades ja estiguin més a l'abast, (arribaran aviat).

Companys, com sempre, us animo a participar i recordeu que el proper 14 de juny hi ha marxa popular a Llers, en Modest ens hi espera a tots.

Fins aviat.